velike ambicije / Dosta mu neisplaćenih plaća u Kini: Benko pojačao Sarajevo

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

S kineskim poslodavcima Benko je završio na FIFA-inom Arbitražnom sudu zbog neisplaćenih plaća i ugovornih rata, što mu je omogućilo da kao slobodan igrač potpiše ugovor sa Sarajevom.

15.9.2014.
16:49
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Leon Benko, 30-godišnji hrvatski nogometaš, nakon nesretne epizode u kineskom Dalian Aerbinu karijeru će nastaviti u dresu Sarajeva, potvrdio je klub na svom službenom internetskom portalu.

"Drago mi je što sam se dogovorio sa Sarajevom. Nadam se da ćemo zajedno s navijačima slaviti dobre rezultate. Došao sam zbog ambicija koje klub ima i vjerujem da ću opravdati povjerenje vodstva kluba, ali i navijača", istaknuo je Benko u izjavi za službeni klupski internetski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benko je karijeru započeo u Varteksu, iz kojeg 2006. godine prelazi u momčad njemačkog prvoligaša Nuernberga s kojim je 2007. osvojio Kup Njemačke. U sezoni 2008/09. prešao je u Standard iz Liegea i osvojio naslov belgijskog prvaka. Osim Standarda, Benko je u Belgiji nosio i dres Kortrijka. Uslijedio je povratak u Hrvatsku, gdje je godinu i pol igrao za Slaven Belupo, a potom preselio u Saudijsku Arabiju u momčad Al-Faisaly za koju je u devet utakmica postigao pet pogodaka. S arapskog poluotoka Benko se opet vratio u Hrvatsku, gdje je 2012. potpisao za Rijeku. Na Kantridi je proveo gotovo dvije godine te u 63 utakmice postigao 42 pogotka.

Odlični nastupi u dresu Rijeke donijeli su Benku i poziv Nike Kovača u reprezentaciju Hrvatske, u studenom prošle godine, za utakmice dodatnih kvalifikacija za SP protiv Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benko je u zimskom prijelaznom roku iz Rijeke otišao u kineski Dalian Aerbin, ali je u dresu kineskog prvoligaša odigrao samo sedam utakmica u kojima je jednom bio strijelac. S kineskim poslodavcima Benko je završio na FIFA-inom Arbitražnom sudu zbog neisplaćenih plaća i ugovornih rata, što mu je omogućilo da kao slobodan igrač potpiše ugovor sa Sarajevom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo