'modra' rapsodija / Dinamo zabio pet komada i osvojio tri boda na startu Europske lige

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nogometaši zagrebačkog Dinama uvjerljivom pobjedom 5-1 protiv rumunjskog prvoligaša Astre otvorili su natjecanje u D skupini Europske lige. Trostruki strijelac za hrvatskog prvaka bio je Soudani, a po jedan su pogodak dodali Angelo Henriquez i Ante Ćorić.

18.9.2014.
19:00
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je u 1. kolu grupne faze Europske lige 'razbio' rumunjsku Astru s ogromnih 5-1.

Bila je to tek treća pobjeda 'Modrih' u posljednjih 20 domaćih europskih utakmica u skupinama Lige prvaka ili Europske lige. Posljednju su ostvarili prije četiri godine protiv Villarreala (2-0). Osim 'Žute podmornice' Dinamo je dobio još jedino NEC (3-2) u listopadu 2008. U preostalih 17 utakmica hrvatski prvak je čak 13 puta poražen, a četiri puta je remizirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je do pobjede protiv Astre, koja je u kvalifikacijama izbacila Lyon, stigao zrelom i pametnom igrom što do sada i nije bio 'europski običaj' hrvatskog prvaka. Trener Zoran Mamić u najavi utakmice je priželjkivao rano vodstvo i želja mu se ostvarila u 17. minuti kada je El Arbi Hilal Soudani na ubačaj Pinta glavom svladao Silvia Lunga.

Alžirac je sedam minuta kasnije na gotovo identičan način zabio i drugi gol. Ovoga puta ubacio je Antolić. Jedno od najboljih poluvremena Dinama u Europi posljednjih godina El Soudani je okrunio 'hat trickom' u sudačkoj nadoknadi kada je na asistenciju Wilsona zabio i treći gol na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golijada se nastavila u 70. minuti kada je Henriquez na sjajnu asistenciju Antolića zatresao rumunjsku mrežu. Čileanskom napadaču koji je stigao u Dinamo na posudbu iz Manchester Uniteda, trebalo je samo tri minute da se upiše među strijelce nakon što je ušao u igru. Rumunji su golom Chitua u 82. minuti smanjili veliki zaostatak, no sjajnu maksimirsku večer zaključio je 17-godišnji Ante Ćorić golom u sudačkoj nadoknadi.

U drugom dvoboju iz ove skupine Red Bull Salzburg i Celtic su odigrali 2-2. Škoti su dva puta vodili, no Salzburg je uspio izvući bod. Golove za Celtic zabili su Mubarak Wakaso (14) i Scott Brown (60), a za domaćine Alan (36) i Soriano (78).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu 2. kola Dinamo gostuje u Glasgowu protiv Celtica 2. listopada, a u drugom susretu se sastaju Astra i RB Salzburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo