odbijaju igrati / 'Ako bude Parade ponosa, neće biti nogometa'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL/Ilustracija

Održavanje Parade ponosa u Beogradu je pod velikim upitnikom, jer sindikati policije najavljuju štrajk za 26. rujna, pa neće imati tko osiguravati sudionike povorke.

23.9.2014.
14:19
Ivana Ivanovic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Utakmice sedmog kola srbijanske Prve nogometne lige, koje su na rasporedu 28. rujna, bit će odgođene ako tog dana u Beogradu bude održana Parada ponosa, objavila je u utorak srpska novinska agencija Beta.

"U stalnoj smo komunikaciji s policijom, čekat ćemo odgovor do srijede ili četvrtka, kada će biti poznato da li će se za vikend igrati utakmice sedmog kola. Ako bude Parade ponosa, kompletno kolo se neće igrati za vikend, već ćemo naknadno odrediti termin", rekao je direktor Lige, Vladimir Bulatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Održavanje Parade ponosa u Beogradu je pod velikim upitnikom, jer sindikati policije najajvljuju štrajk za 26. rujna, pa neće imati tko osiguravati sudionike povorke. Policajci su nezadovoljni planiranim smanjivanjem plaća koji je srbijanska Vlada najavila u svom programu proračunske konsolidacije.

Do sada su svi pokušaji organiziranja Parade ponosa u Beogradu završili otkazivanjem povorke ili nasiljem, a nogometni huligani prednjačili su u napadima na sudionike gay parade. Tako su navijači Crvene zvezde, prema pisanju srbijanskih medija, proteklog vikenda na prvenstvenoj utakmici protiv Novog Pazara uzvikivali "Peder gradom neće šetati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo