pobjeda dominikanske republike / Odbojkašice propustile meč-loptu i ostale bez velikog preokreta

Image
Foto: FIVB Volleyball/Twitter

U subotu će pred hrvatskim odbojkašicama biti imperativ pobjede. U dvoboju koji će započeti u 10,30 sati suparnice Hrvaticama bit će Tunižanke, koje u prva tri kola nisu uspjele osvojiti nijedan set. Ta bi pobjeda Hrvatskoj osigurala plasman u drugi krug.

25.9.2014.
20:17
FIVB Volleyball/Twitter
VOYO logo

Hrvatske odbojkašice poražene su od Dominikanske Republike sa 2-3 (22-25, 13-25, 25-22, 26-24, 17-19) u utakmici 3. kola skupine A na Svjetskom prvenstvu, odigranoj u rimskoj dvorani Palalottomatica, te ostale na korak do velikog preokreta ne iskoristivši meč-loptu u petom setu, nakon što ih prethodno spasile čak pet.

Hrvatska je dobro otvorila utakmicu i vodila najvećim dijelom prvog seta. No, baš kao što im se to dogodilo i protiv Italije, izabranice Angela Vercesija loše su odigrale završnicu. Dominikanska Republika prvi je put povela sa 19-18 i to vodstvo nije ispustila do kraja seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj dionici odlučujuća je bila serija Dominikanki između dva tehnička timeouta. Previše pogrešaka u prijemu servisa i teško zaustavljiva Gina Mambru bili su zaslužni što je Dominikanska Republika u završnicu drugog seta ušla s uvjerljivih 16-8. Do kraja seta Dominikanke su tu prednost i povećale, a izabranice Angela Vercesija u tim su trenucima djelovale prilično konfuzno i nemoćno.

Sve je ukazivalo na uvjerljivu pobjedu Dominikanki, kad su se u trećem setu raspucale Mia Jerkov, Sanja Popović i Maja Poljak. Naravno, preduvjet je bio da hrvatske odbojkašice poprave prijem servisa i time olakšaju posao tehničarki Ani Grbac. U uzbudljivoj završnici seta, u kojem je nekoliko sudačkih odluka u dvojbenim situacijama otišlo na stranu Dominikanki, hrvatske odbojkašice su zadržale prednost i ostale u utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtom setu proradio je hrvatski blok, ali kad je u završnici izbornik Vercesi zaradio crveni karton, a zahvaljujući tome Dominikanska Republika povela sa 22-19, činilo se da povratka za hrvatske odbojkašice više nema. Imale su Dominikanke i dvije meč-lopte (24-22), ali do 25. poena nisu stigle. Serijom od tri poena hrvatske odbojkašice zaradile su barem jedan bod iz ove utakmice i u petom setu krenule po još jedan.

Nažalost, hrvatske su odbojkašice ostale bez njega, iako su nadoknadile veliki početni zaostatak (1-6), spasile još tri meč-lopte (14-13, 15-14, 16-15) te stigle na poen do pobjede kad su povele sa 17-16. No, Dominikanke su nizom od tri poena ipak uspjele doći do pobjede, baš kao što su to učinile protiv Njemačke u prvom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maja Poljak sa 18 poena i Mia Jerkov sa 16 bile su najučinkovitije u hrvatskoj reprezentaciji, dok je kod pobjednica sa 25 poena uvjerljivo najbolja bila Gina Mambru.

U petak je na Svjetskom prvenstvu slobodan dan, a u subotu će pred hrvatskim odbojkašicama biti imperativ pobjede. U dvoboju koji će započeti u 10,30 sati suparnice Hrvaticama bit će Tunižanke, koje u prva tri kola nisu uspjele osvojiti nijedan set. Ta bi pobjeda, u tri ili četiri seta, Hrvatskoj osigurala plasman u drugi krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo