bez izgleda / Kineskinje bez problema svladale Hrvatsku na SP-u u Italiji

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Hrvatske odbojkašice doživjele su treći poraz na Svjetskom prvenstvu u Italiji, izgubivši u Trstu od dosad neporažene Kine sa 0-3 (12-25, 15-25, 15-25).

2.10.2014.
21:58
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatske su odbojkašice doživjele treći poraz na Svjetskom odbojkaškom prvenstvu u Italiji. Uvjerljivo je bolja bila Kina koja je slavila sa 3-0 u setovima (25-12, 25-15, 25-15).

Iako su hrvatske odbojkašice u ovaj susret donijele pobjedničku seriju od tri utakmice, rasplet dvoboja u Palatrieste bio je očekivan. Pobjeda nad Japanom dan prije, podgrijala je nade hrvatskih odbojkašica uoči dvoboja s Kineskinjama, s obzirom na to da su Japanke bile jedina ekipa koja je uspjela osvojiti set protiv Kine na ovom SP-u. I to ne jedan, već dva u njihovom dvoboju u prvom krugu. Međutim, već je prvi set pokazao da su kineske odbojkašice prebrze, presnažne i predobro uigrane da bi im Hrvatice ozbiljnije zaprijetile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo svi setovi su bili kopija jedan drugoga. Kineskinje bi brzo stigle do uvjerljive prednosti, koja nije obeshrabrila ekipu pod vodstvom Angela Vercesija. Hrvatice bi uspjele držati kakav-takav priključak do završnice seta, u kojem bi onda kineska ekipa pokazala svu svoju kvalitetu, neprobojnost bloka i napadačku brzinu s kojom se hrvatska ekipa nije mogla nositi.

Senna Ušić Jogunica sa 11 poena i Samanta Fabris sa 10 bile su najučinkovitije hrvatske odbojkašice, dok su najbolje u reprezentaciji Kine bile Ruoqi Hui sa 15 i Yunli Xu sa 14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim porazom hrvatski izgledi za proboj u treću fazu natjecanja svedeni su na teoriju, ali ostaju još dvije utakmice u kojima će se hrvatske odbojkašice boriti za četvrto mjesto u skupini E. U petak je na Svjetskom prvenstvu dan odmora, a u subotu hrvatske odbojkašice očekuje dvoboj protiv Azerbajdžana, reprezentacije protiv koje će Hrvatice tražiti svoju petu pobjedu na SP-u, a drugu u drugoj fazi natjecanja. Utakmica u Trstu započinje u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo