PORAZ ZA PORAZOM / Loš dan hrvatskih tenisača i tenisačica

Image
Foto: AP images

Hrvatski tenis ipak neće imati svoje predstavnike u završnicama ovotjednih ATP i WTA turnira. Mlada Ana Konjuh ispala je u četvrtfinalu Osake, Dodig s partnerom Melom na Matsersu u Šangaju, a Borna Ćorić u Taškentu.

10.10.2014.
10:28
AP images
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u polufinale WTA turnira u japanskoj Osaki, nakon što je u četvrtfinalu bolja od nje sa 6:7 (4), 6:4, 6:2 bila Kazahstanka Zarina Dijas.

Konjuh je lakše trebala osvojiti prvi set, u kojem je imala dva breaka prednosti, ali ju je ispustila te se morala za osvajanje prve dionice meča izboriti u tie-breaku. No, nakon prvog seta Dijas je potpuno preuzela kontrolu dvoboja i njezina pobjeda nijednog trenutka nije bila ugrožena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada hrvatska tenisačica u svakom je setu po dvaput gubila servis, a u posljednjoj dionici je ostala bez ijednog poena na reternu. Konjuh tako nije uspjela izjednačiti najbolji rezultat u karijeri, s ovogodišnjeg WTA turnira u Istanbulu, gdje je stigla do polufinala.

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo neće obraniti naslov na turniru Masters 1000 serije u Šangaju, s obzirom na to da su ih u četvrtfinalu zaustavili Indijac Rohan Boppana i Rumunj Florin Mergea pobjedivši ih sa 6:4, 3:6, 10:7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodigu i Melu je prošlogodišnji naslov u Šangaju jedini što su ga osvojili iz šest finala u kojima su zajedno nastupali, a donio im je i plasman na završni turnir osam najboljih parova u Londonu.

Hrvatsko-brazilski par se ponovo može naći na prestižnom turniru na kojem su prošle godine poraženi u polufinalu, ali će se morati za to izboriti u sljedećim tjednima. Uoči turnira u Šangaju nalazili su se na 7. mjestu "utrke prema Londonu", na kojem će i ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio probiti do finala ATP Challengera u Taškentu, gdje ga je u polufinalu sa 7:5, 7:6 (3) pobijedio slovački tenisač Lukaš Lacko, bivši finalist zagrebačkog ATP turnira.

Ćorić je bio potpuno ravnopravan suparnik 99. tenisaču svijeta, a rezultat je vrlo lako mogao biti i obrnut. Naime, 17-godišnji Zagrepčanin je u prvom setu poveo sa 2-0, ali je do kraja seta čak triput gubio servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj dionici je Ćorić nadoknadio break zaostatka te pri vodstvu 6-5 propustio četiri set-lopte, 0-40 i još jednu prednost. Lacko je svoju priliku iskoristio u tie-breaku u kojem je bio znatno mirniji i precizniji.

Unatoč porazu, Borna Ćorić će napraviti još jedan pomak na ATP ljestvici na kojoj bi u ponedjeljak trebao biti desetak mjesta bolje plasiran od 139. mjesta na kojem se nalazio ovog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo