stopostotni učinak / Hrvatska u paklu Sofije minimalnim slavljem do nova tri boda

Image
Foto: AP Images

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na EURO 2016. u Francuskoj ostvarila i drugu pobjedu svladavši kao gost u Sofiji Bugarsku sa 1-0 (1-0) autogolom Nikolaja Bodurova u 36. minuti.

10.10.2014.
22:54
AP Images
VOYO logo

Hrvatska je reprezentacija u drugom susretu kvalifikacija za EP 2016. godine u Francuskoj minimalnim rezultatom slavila nad izravnim konkurentom Bugarskom u Sofiji.

Na trećem gostovanju u Sofiji 'Vatreni' su stigli do druge pobjede i to zahvaljujući nespretnoj reakciji bugarskog stopera pred kraj prvog poluvremena, a ovom pobjedom protiv izravnog konkurenta naša je reprezentacija napravila veliki korak ka plasmanu u Francusku jer će se na EURO plasirati dvije prvoplasirane reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bugarski igrači su u otvaranju utakmice nedostatak kvalitete nadoknađivali borbenošću što je rezultiralo nepovezanom igrom s obje strane u kojoj nije dolazilo do izglednih prilika za pogodak.

Promjene u igri na terenu inicirao je incident na tribinama koji se dogodio sredinom prvog poluvremena. Nakon što su se prije utakmice hrvatski i bugarski navijači sukobili u gradu, svoj su sukob prenijeli na tribine gdje su se gađali bakljama. Intervenirala je i policija, a sudac Lahoz stoga je bio prisiljen na tri minute prekinuti dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je susret nastavljen Hrvatska je zagospodarila travnjakom, a prvu je priliku u 28. minuti imao Perišić. Ipak, njegov pokušaj sa 15-ak metara domaći su stoperi uspjeli blokirati. Drugu opasnu situaciju pred domaćim golom više je slučajno kreirao Pranjić jer je njegova namjera bila centaršut, ali to je izveo toliko loše da je lopta umalo iznenadila Stojanova i odsjela na gredi.

Hrvatska je povela u 36. minuti zahvaljujući nespretnoj reakciji domaćeg stopera Bodurova. Rakitić je izveo slobodni udarac s desne strane, Perišić je glavom spustio loptu u peterac, a tamo je Bodurov u strahu ispred Mandžukića loše zahvatio loptu i poslao ju u vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bugari su jedinu priliku u prvom dijelu imali u završnici kada se Gadžev u 42. minuti ubacio iz drugog plana, ali je loše pucao i promašio vrata.

U nastavku su Bugari zaigrali ofenzivnije tražeći poravnanje, ali osim sporadičnih pokušaja s distance nisu uspijevali zaprijetiti Subašiću, dok se Hrvatska orijenttirala na protunapade. Prvi je opasnije zaprijetio Ilijev u 68. minuti, potom je udarac oprobao i Galabinov u 72., a najbliži je bio Tonev u 77. no njegov je pokušaj Subašić uspio ukrotiti. Briljirao je i Ćorluka koji je otklonio sve visoke ubačaje bugarskih igrača ne dozvolivši im da zaprijete udarcem glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brozović je imao krasnu priliku za povećanje vodstva u 90. minuti, ali njegov udarac glavom sa šest metara prohujao je preko gola.

Hrvatska će u 3. kolu u ponedjeljak igrati protiv Azerbajdžana u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo