SPEKTAKL U LONDONU / Svjetski viceprvaci testiraju 'Vatrene' za obračun s Talijanima

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez (HNS) u utorak je objavio kako će hrvatska reprezentacija 12. studenoga u Londonu odigrati prijateljsku utakmicu protiv svjetskog doprvaka Argentine umjesto SAD-a kako je ranije bilo najavljeno.

20.10.2014.
21:50
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Argentine 12. studenog u Londonu. Susret s viceprvacima svijeta dogovoren je nakon što je otpao izvorni protivnik SAD.

Ovu vijest na Twitteru je objavio Guillermo Tofoni, direktor tvrtke koja je komercijalni zastupnik reprezentacije Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo četiri dana kasnije, Vatrene očekuje i kvalifikacijska utakmica protiv Italije. Hrvatska je u svojoj povijesti tri puta igrala protiv Argentine uz sva tri ishoda - pobjedu, remi i poraz.       

Jedini službeni dvoboj Hrvatska i Argentina odigrale su na SP u Francuskoj 1998. godine u 3. kolu skupine H, a Argentina je bila bolja rezultatom 1-0. I prije tog dvoboja obje su reprezentacije osigurale prolazak u osminu finala, te je on odlučivao samo o tome tko će biti prvi, a tko drugi u skupini. Kasnije je Hrvatska osvojila treće mjesto na tom natjecanju dok je Argentina zaustavljena u četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je svladala Argentinu 1. ožujka 2006. u Baselu sa 3-2 u sklopu priprema za nastup na SP u Njemačkoj. Strijelci za našu reprezentaciju bili su Klasnić, Srna i Šimić.

Dvoboj Hrvatske i Argentine trebao bi se igrati na stadionu Fulhama Craven Cottageu i to četiri dana prije gostovanje Hrvatske u Milanu protiv Italije u sklopukvalifikacija za EURO 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo