neuništivi portugalac! / Nastavi li ovako, Ronaldo bi ove sezone mogao zabiti preko 100 golova!

Image
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL

Britanski Telegraph objavio je detaljnu analizu karijere Cristiana Ronalda u klupskim dresovima. Impresivne brojke Ronalda su pratile od samog početka karijere, a nastavi li ritmom kojim je ušao u ovu sezonu, Portugalac bi do kraja sezone mogao zabiti preko 100 pogodaka.

22.10.2014.
13:59
nph/NordPhoto/PIXSELL
VOYO logo

Britanski Telegraph detaljno je analizirao igru Cristiana Ronalda u dresovima Sportinga, Manchester Uniteda i Real Madrida i golova koje je postigao nastupajući u njihovim redovima te došao do impresivnih podataka.

Konačna računica govori kako je Ronaldo zabio ukupno 394 pogotka od čega njih 269 desnom, a 69 lijevom nogom. 54 ih je u mrežu pospremio glavom, dok su još 2 pogotka viška zabijena nekim drugim dijelom tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme nastupa u Manchester Unitedu, Ronaldo se u 292 nastupa u strijelce upisao 118 puta, dok je u Realu povećao taj prosjek, koji trenutno zvuči zaista impresivno. Naime, otkako igra u redovima 'Kraljeva', Ronaldo je u 258 nastupa zabio čak 271 pogodak!

Ove je sezone u samo deset nastupa već zabio nevjerojatnih 19 pogodaka, što će reći kako zabija pogodak svakih 76 minuta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Čak i ako Liverpool u srijedu ne primi pogodak u prvih 76 minuta, i dalje moraju strahovati'', započinje The Telegraph svoj članak - i potpuno je u pravu! Naime, Ronaldo je pred suparničkim mrežama najsmrtonosniji upravo u posljednjih 15 minuta utakmice, na koje mu od 394 klupska pogotka kroz karijeru otpada njih čak 84.

Ono što pak u cijeloj analizi zvuči najimpresivnije je posljednji podatak. Ronaldo je u sezoni 2007./2008. kada je s Manchesterom podigao trofej Lige prvaka zabio 42 pogotka, no u Realu je već tri puta oborio tu veliku brojku, u najvećoj mjeri u sezoni 2011./2012., kada je mrežu zatresao u nevjerojatnih 60 navrata! A uzmemo li u obzir kako je krenuo ove sezone (19 pogodaka u 10 nastupa), računica govori kako će Ronaldo, nastavi li u ovom ritmu u svim utakmicama do kraja sezone zabiti ni manje ni više nego - 101 pogodak!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: The Telegraph.com
Image
Foto: The Telegraph.com

Ronaldo statistika

Portugalac trenutno svakako igra u formi života, no ono što ga čini posebnim jest kontinuitet impresivnih nastupa koji traju još otkako je obukao dres Manchestera. Rijetko je koji igrač u povijesti u kontinuitetu odigrao četiri ili pet, a kamoli čak osam ili devet sezona u tako visokom ritmu kao što je to učinio neuništivi Portugalac, a ne dogodi li mu se neka nesretna ozljeda, nema nekih naznaka da bi uskoro mogao usporiti.

Bez sumnje, na nogometnim terenima u ovom trenutku imamo priliku gledati jednog od najvećih igrača u povijesti nogometa, ali i jednog od najspremnijih atleta u povijesti sporta uopće, i sa zanimanjem čekamo kraj ove sezone pa da s guštom podvučemo crtu i vidimo hoće li po prvi put u povijesti neki igrač na kraju jedne sezone na kontu postignutih pogodaka imati troznamenkastu cifru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo