OGLAS

ronaldo korak do raula / Uvjerljive pobjede Reala, Borussije i Atletica, gol Mandžukića

Image
Foto: AP Images

'Kraljevski klub' je rutinski odradio posao na Anfieldu uoči velikog subotnjeg derbija protiv Barcelone. U skupini A, španjolski prvak Atletico Madrid je pobijedio Malmo 5-0 uz jedan pogodak našeg Mandžukića

22.10.2014.
23:01
AP Images
VOYO logo

U najzanimljivijem susretu večeri u Ligi prvaka aktualni prvak Europe Real Madrid je projurio Anfieldom pobijedivši Liverpool 3-0, Borussija Dortmund je u Istanbulu deklasirala Galatasaray 4-0, dok je Atletico Madrid uz jedan gol Marija Mandžukića pobijedio Malmo 5-0.

'Kraljevski klub' je rutinski odradio posao na Anfieldu uoči velikog subotnjeg derbija protiv Barcelone. Real je prvom poluvremenu zabio sva tri gola, a potom mirno sačuvao vodstvo. Mrežu 'redsa' načeo je Cristiano Ronaldo u 23. minuti. Bio je to njegov 70. gol u Ligi prvaka, 20. ove sezone u svim natjecanjima i prvi uopće na Anfieldu. Iduća dva gola zabio je Karim Benzema (30, 41). Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, baš kao i Dejan Lovren za Liverpool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kraljevski klub" i "Redsi" osvojili su ukupno čak 15 naslova europskih prvaka, no bio je to njihov tek četvrti međusobni susret. U prethodna tri slavio je Liverpool i to bez primljenog gola. U finalu Kupa prvaka 1981. Liverpool je pobijedio 1-0, u sezoni 2008/2009. u osmini finala Lige prvaka Liverpool je na svom terenu pobijedio 4-0, a potom na Santiago Bernabeu 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz skupine B, Ludogorec je Sofiji golom golom Mineva u drugoj minuti nadoknade slomio Basel 1-0. Gosti su od 18. minute igrali bez isključenog Sereya Diea.

Na ljestvici vodi Real s devet bodova, a Ludogorec, Basel i Liverpool imaju po tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini A, španjolski prvak Atletico Madrid je pobijedio Malmo 5-0 uz jedan pogodak našeg Mandžukića. Atletico se prvo poluvrijeme mučio protiv švedskog sastava, a potom u nastavku susreta zabio pet golova. U 48. minuti je Koke doveo u vodstvo domaćine, Mandžukić je povisio na 2-0 u 61. minuti, a tri minute kasnije u strijelce se upisao i Griezmann. U samoj završnici golove su zabili Godin i Cerci. Mandžukić je igrao do 77. minute kada je zamijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu Olympiakos je srušio Juventus 1-0, a pogodak odluke zabio je Pajtim Kasami u 36. minuti. Junak utakmice bio je vratar grčkog sastava Roberto koji je imao čak devet sjajnih obrana. Juve je najbliže golu bio u 81. minuti kada je Morata uzdrmao vratnicu.

Na ljestvici vode Atletico Madrid i Olympiakos sa po šest bodova, dok Juve i Malmo imaju po tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini C Bayer Leverkusen je pobijedio Zenit 2-0 golovima Giulija Donatija (58) i Kyriakosa Papadopoulosa (63). 'Apotekari' su od 79. minute igrali bez isključenog Wendella, no Zenit nije uspio iskoristiti igrača više. Tin Jedvaj ušao je u igru u 81. minuti, dok je Darijo Krešić utakmicu proveo na klupi za pričuve njemačkog sastava.

U drugom dvoboju Monaco i Benfica su odigrali bez golova. Jedan od najboljih igrača susreta bio je Danijel Subašić koji se istaknuo s nekoliko obrana na vratima momčadi iz Kneževine. Monaco je u posljednjih 15 minuta imao igrača više, nakon što je isključen Lisandro Lopez no nije uspio zabiti gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Bayer sa šest bodova, Monaco ima pet, Zenit četiri, a Benfica jedan bod.

U skupini D Borussia Dortmund je u Istanbulu deklasirala Galatasaray 4-0. Njemački doprvak je već u prvom poluvremenu zabio tri gola, a strijelci su bili Pierre-Emerick Aubameyang (6, 18) i Marco Reus (41) sjajnim lobom sa 25 metara. Koncem susreta među strijelce se upisao i Adrian Ramos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju Arsenal je u posljednjim trenucima susreta zabio dva gola Anderlechtu i okrenuo rezultat za pobjedu 2-1. Anderlecht je poveo golom Andyja Najara u 71. minuti, a potom je Vanden Borre u 79. minuti uzdrmao vratnicu. Arsenal je izjednačio u 89. minuti golom Kierana Gibbsa, a pobjedu 'Topnicima' donio je Podolski u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Na ljestvici vodi Borussija s devet bodova, Arsenal ima šest, a Galatasaray i Anderlecht po jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postigavši pogodak u pobjedi Real Madrida na gostovanju kod Liverpoola (3-0) Cristiano Ronaldo je stigao do brojke od 70 golova u Ligi prvaka.

Rekorder je i dalje Španjolac Raul, koji je u dresu Real Madrida i Schalkea zabio jedan gol više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trećem mjestu ljestvice najboljih strijelaca u 'elitnom razredu europskog nogometa' je Argentinac Lionel Messi sa 69 golova.

NAJBOLJI STRIJELCI U LP

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71 - Raul (Špa)

70 - Cristiano Ronaldo (Por)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69 - Lionel Messi (Arg)

56 - Ruud van Nistelrooy (Niz)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50 - Thierry Henry (Fra)

48 - Andrij Ševčenko (Ukr)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46 - Filippo Inzaghi (Ita)...

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo