PRIVEDENO PET OSOBA / Ponovno noćni sukob riječkih i nizozemskih navijača

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Uoči današnje utakmice između Rijeke i rotterdamskog Feyenoorda, sinoć je u središtu Rijeke ponovno izbio sukob domaćih i gostujućih navijača zbog čega je riječka policija privela pet Nizozemaca i jednog Hrvata.

23.10.2014.
13:40
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Drugu noć zaredom u središtu Rijeke policija je morala intervenirati zbog sukoba domaćih i nizozemskih navijača uoči ogleda Europske lige između kluba s Kantride i Feyenoorda. Policijski djelatnici priveli su šest osoba, pet Nizozemaca i jednog Hrvata.

Privedeni Nizozemci, od kojih su trojica bila pijana, sinoć su na na Trgu Republike Hrvatske vikali te bacali boce i čaše prema manjoj skupini riječkih navijača pri čemu su ugrožavali druge građane te inventar lokala, izvijestila je primorsko-goranska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječki navijač, koji je također bio pijan, priveden je jer je odbio poslušati naredbu policajaca tijekom sukoba, a kod njega je pronađen metalni bokser pa će kao i Nizozemci biti prijavljen zbog kršenja reda i mira.

Policija traga za osobama koje su oštetile policijsko i vozilo s nizozemskim oznakama na kojima su razbijena vjetrobranska stakla, vrata i poklopci motora te retrovizori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojici Nizozemaca jučer je onemogućen ulazak u Hrvatsku nakon što je kod njih pronađena manja količina marihuane i metalna palica.

Tenzije među navijačima počele su se širiti još u utorak kad su u središtu grada navijači Rijeke napali navijače nizozemskog kluba, a razbježali su se nakon dolaska policije. Tada je pedesetak navijača Rijeke verbalno napadalo i gađalo raznim predmetima skupinu Nizozemaca dok su bili na terasi kafića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su se napadači razbježali, policija je privela trojicu.

Policija smatra da je međunarodna nogometna utakmica između Rijeke i Feyenoorda, koja će biti odigrana večeras na riječkoj Kantridi, od visokog sigurnosnog rizika pa je odlučila snimati to okupljanje kako bi procesuirala moguće navijačke izgrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na utakmici se očekuje veći broj gledatelja. Gostujući navijači kupili su karte za svih šesto mjesta koja su im bila na raspolaganju, a očekuje se dolazak još tisuću navijača bez ulaznica. No, oni neće smjeti pristupiti blizu stadiona tijekom utakmice već će je uz nadzor policije moći pratiti na Adamićevu gatu u riječkoj luci. Domaće navijače policija moli da tamo ne dolaze.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo