uspjeh karijere! / Ćorić slomio Golubeva i izborio četvrtfinale protiv Nadala!

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatski Davis Cup reprezentativac, 17-godišnji Borna Ćorić svladao je u četvrtak Kazahstanca Andreja Golubjeva sa 6-4, 6-4 u drugom kolu ATP turnira u Baselu te izborio četvrtfinale protiv Rafaela Nadala.

23.10.2014.
16:08
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

17-godišnji Borna Ćorić svladao je u četvrtak Kazahstanca Andreja Golubjeva sa 6-4, 6-4 u 2. kolu ATP turnira serije 500 u Baselu te izborio nastup u četvrtfinalu u kojem ga čeka 2. nositelj Swiss Indoorsa, Španjolac Rafael Nadal.

Bila je to još jedan sjajna predstava mladog Zagrepčanina nakon što je u 1. kolu u dva seta bio bolji od Latvijca Ernestsa Gulbisa. Ćoriću su za pobjedu nad 66. tenisačem svijeta trebale 84 minute, čime je izjednačio svoj najbolji rezultat na ATP turnirima s ovogodišnjeg Croatia Opena u Umagu, gdje se probio do četvrtfinala u kojem je bolji od njega bio Talijan Fabio Fognini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna je već u prvom gemu slomio servis 10 godina starijeg Kazahstanca i to ponovio u sedmom gemu. Hrvatski tenisač nije iskoristio prvi servis za osvajanje prvog seta u osmom gemu, ali pogrešku nije ponovio u desetom gemu.

Za još jednu veliku pobjedu i proboj u četvrtfinale turnira u Baselu Ćoriću je bio dovoljan break u sedmom gemu drugog seta. Golubjev u drugom setu nije dobio priliku ugroziti Ćorićev početni udarac, a kad je servirao za pobjedu hrvatski je tenisač svog suparnika ostavio bez poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je do pobjede stigao u dva seta, iako je pogodio samo 45 % prvih servisa. No, sjajno je koristio svoj početni udarac, izgubivši samo dva poena nakon pogođenog prvog servisa te osvojivši 56 % poena na drugom. Ćorić je odlično reternirao, odlično se kretao i bio nadmoćan u izmjenama.

Hrvatski tenis mogao bi imati dvojicu predstavnika u četvrtfinalu, gdje se Ćoriću može pridružiti Ivo Karlović kojeg očekuje dvoboj s francuskim dvometrašem Kennyjem De Schepperom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je probojem u četvrtfinale zaradio 90 bodova, pa će već ovim rezultatom na novoj ATP ljestvici biti desetak mjesta bolji od sadašnje 124. pozicije te još bliži ulasku među sto najboljih tenisača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo