Mamić razočaran / 'Moramo izvući pouke i početi koristiti svoje šanse'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Trener Dinama Zoran Mamić izjavio je da je Salzburg zasluženo pobijedio sa 4-2 u 3. kolu skupine D Europske lige, te da njegova momčad mora biti puno bolja ako želi proći skupinu.

24.10.2014.
7:39
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Modrima su se nakon pljuske u obliku teškog poraza u Salzburgu od 2-4 znatno smanjile šanse za prolazak skupine Europske lige, a trener Zoran Mamić očekivano je bio razočaran izvedbom svoje momčadi:

"Zaslužena pobjeda Salzburga, koji je bio bolji, brži i koncentriraniji. Po meni je prvo poluvrijeme bilo dosta izjednačeno, mi smo imali dvije izgledne situacije u kojima smo se mogli vratiti nakon njihovog vodstva 1-0, prvo Soudani, a onda u završnici prvog poluvremna Antolić, ali nismo zabili. Ne zabijamo u situacijama za gol, a to nam se ponavlja. Oni su, pak, iz dvije poluprilike zabili dva gola. Nakon toga je uslijedilo katastrofalno otvaranje drugog poluvremena, primili smo treći gol nakon kornera pa tri minute kasnije i četvrti gol. Prijetio je totalni raspad sistema i pokušao sam učvrstiti sredinu uvođenjem Vukojevića i trećeg stopera Šimunovića. Sreća da smo zabili ta dva gola koja su ipak malo ublažila poraz. Također, naš golman se razbranio kad je već sve bilo gotovo, a njihov je obranio zicera kod vodstva 1-0. Moramo izvući pouke, moramo biti puno bolji", kazao je Mamić za državnu televiziju u četvrtak navečer nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici ove skupine Celtic je u Glasgowu sa 2-1 pobijedio rumunjsku Astru. Na ljestvici vode Red Bull i Celtic sa po 7 bodova, Dinamo je treći sa 3 boda, a Astra je posljednja bez ijednog osvojenoga boda. U 4. kolu 6. studenoga Dinamo dočekuje Red Bull, a Astra Celtic.

"Situacija na ljestvici nije ugodna, ali ostale su još tri utakmice i ukoliko želimo proći, moramo početi koristiti šanse, i moramo početi pobjeđivati", istaknuo je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit da se u medijima nagađa da ozljeda nije razlog zašto Duje Čop nije doputovao u Salzburg, već navodno njegovo nezadovoljstvo tretmanom u klubu, trener Mamić je odgovorio: "Nema nikakvih problema između mene i Čopa, ili kluba i Čopa. On nam puno vrijedi i igrat će već u sljedećim utakmicama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo