albanci u nevjerici / 'UEFA-ina odluka je skandalozna, nećemo se zaustaviti na ovome!'

Image
Foto: AP Images

Predsjednik Albanskog nogometnog saveza Armand Duka najavio je žalbu na odluku UEFA-e koja je prekinutu utakmicu između Srbije i Albanije registrirala službenim rezultatom 3-0 za Srbiju.

24.10.2014.
12:40
AP Images
VOYO logo

Predsjednik Albanskog nogometnog saveza Armand Duka najavio je žalbu na odluku Europske nogometne federacije (UEFA) koja je prekinutu utakmicu između Srbije i Albanije registrirala službenim rezultatom 3-0 za Srbiju, ali je istovremeno kaznila srpsku reprezentaciju s oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016.

"Nećemo se zaustaviti na ovome. Uložit ćemo žalbu i boriti se za naša prava," kazao je Duka dodavši: "Razočaran sam, odluka UEFA-e nije pravedna i nismo je zaslužili, ali donekle je očekivana. Ovo rješenje nikome ne odgovara i nije pravedno", dodao je Duka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se i predsjednik Kosovskog nogometnog saveza Fadil Vokrri koji je rekao kako je odluka UEFA-e "skandalozna i politička odluka".

"Ne razumijem odluku UEFA-e. To je skandalozna i politička odluka. Sjedalice su bacane na travnjak, reprezentativci Albanije su fizički napadnuti, a UEFA je pobjedu dodijelila Srbiji. Stvarno nevjerojatno," kazao je Vokrri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA-ina odluka naveliko je razočarala i izbornika albanske nogometne reprezentacije, Talijana Gianni De Biasija: "Razočaran sam presudom i ne mogu razumijeti odluku Disciplinske komisije. Teško mi je prihvatiti da smo poraženi na više strana, to nije pravda. Oduzeto nam je ono što smo izborili na terenu," kazao je De Biasi za talijanske medije.

Srbija je kažnjena i s dvije utakmice igranja pred praznim tribinama, te 100.000 eura, dok je Albanski nogometni savez kažnjen sa 100.000 eura. Obje strane imaju rok od pet dana za žalbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. listopada u 42. minuti pri rezultatu 0-0 kada se iznad travnjaka stadiona Partizana pojavio mali leteći objekt na daljinsko upravljanje s albanskom zastavom. Srpski nogometaš Stefan Mitrović uhvatio je zastavu, a na njega su potom nasrnuli albanski nogometaši u pokušaju da mu je otmu. Na teren je potom utrčalo nekoliko navijača i nastala je opća tučnjava, pa je sudac utakmice Martin Atkinson iz Engleske odlučio prekinuti dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo