LASKAVA TITULA / Luka Modrić dobio veliko priznanje od kolega

Image
Foto: AP Images

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić proglašen je najboljim veznim igračem španjolske nogometne lige u prošloj sezoni po izboru Udruge profesionalnih igrača La Lige.

28.10.2014.
12:54
AP Images
VOYO logo

Luka Modrić, koji je lani bio jedan od najvažnijih igrača u momčadi Carla Ancelottija u pohodu na deseti naslov prvaka Europe, prošle godine je za Real nastupio u 51 utakmici u kojima je postigao dva pogotka i ubilježio devet asistencija te imao 3245 dodavanja od kojih je čak 2854 bilo uspješno.

"Sretan sam zbog nagrade. Hvala svima koji su glasovali za mene, ali i hvala mojim suigračima u Realu koji su mi pomogli da igrački napredujem," poručio je hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić se zahvalio i navijačima 'Kraljevskog kluba' na podršci koju ima otkako je 2012. stigao na Santiago Bernabeu iz Tottenhama.

"Hvala i navijačima Reala, oni su za mene vrlo važni," dodao je Luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LFP dodjeljuje ove nagrade sezone 2008/09., a prije Modrića nagradu za najboljeg veznog igrača dobili su Xavi (2009, 2010, 2011), Xabi Alonso (2012) i Asier Illarramendi (2013).

U najužem izboru za najboljeg ofenzivnog veznog igrača bio je naš drugi reprezentativac Ivan Rakitić, koji je prošle sezone osvojio Europsku ligu kao kapetan Seville. U njegovoj kategoriji za najboljeg je izabran vezist Barcelone Andres Iniesta, a bez priznanja nije ostao ni Rakitić koji je dobio nagradu za fair-play.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše priznanja dobio je Portugalac Cristiano Ronaldo, igrač Real Madrida, koji je nagrađen kao najbolji igrač španjolske lige, kao najbolji napadač te kao strijelac najatraktivnijeg pogotka što ga je postigao petom na utakmici protiv Valencije.

Za najboljeg obrambenog igrača izabran je Modrićev i Ronaldov suigrač Sergio Ramos, dok je za najboljeg vratara izabran sadašnji čuvar mreže Real Madrida Keylor Navas, koji je nagradu zaradio braneći u Levanteu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najboljim trenerom u anketi profesionalnih igrača španjolske Primere izabran je strateg aktualnog prvaka madridskog Atletica Diego Simeone.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo