PRVI HRVATI NAKON 2006. / Bogdanović i Rudež debitirali u NBA ligi

Image
Foto: AP Images

Hrvatski košarkaši debitirali su u NBA ligi - Bogdanović je u porazu Brooklyna od Bostona 105:121 zabio sedam koševa, dok se Rudež nije upisao među strijelce u pobjedi Indiana nad Philadelphijom 103:91.

30.10.2014.
9:19
AP Images
VOYO logo

Bojan Bogdanović je startao u petorci Netsa na gostovanju u Bostonu i za 26 minuta zabio je sedam koševa uz dvije asistencije, ali i dvije izgubljene lopte. Bogdanović je imao šut 3-6 iz igre, pri čemu 1-2 za tricu.

Boston je prelomio utakmicu već u prvom poluvremenu, a potom rutinski sačuvao prednost. Celticsi su nakon prve dionice imali devet koševa viška, a na poluvremenu velikih 26 koševa viška (67-41).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Bostona je čak osam igrača postiglo deset i više koševa, a najefikasniji su bili Kelly Olynyk sa 19, Jeff Green sa 17, Avery Bradley sa 15 koševa, te Rajon Rondo sa 13 poena, 15 asistencija i sedam skokova. Kod Brooklyna najefikasniji su bili Mirza Teletović sa 20 poena, te Joe Johnson sa 19 koševa.

Indiana je na svom parketu pobijedila Philadelphiju 103-91, a Damjan Rudež se u svom debiju u NBA ligi nije uspio upisati među strijelce. U dresu Pacersa je odigrao 15 minuta, pucao je dvije trice i obje je promašio, a ostao je i bez skokova i asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indianu su do pobjede predvodili Roy Hibbert sa 22 koša, osam skokova i sedam blokada, Donald Sloan je dodao 16 koševa i 10 skokova, a Rodney Stuckey 16 koševa i pet asistencija. Kod gostiju najefikasniji su bili Tony Wroten sa 22 koša, osam skokova i sedam asistencija, te Alexey Shved sa 18 koševa.

Posljednji put Hrvatska je imala predstavnika u NBA ligi 2006. kada je Damir Markota nastupao za Milwaukee Buckse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo