preveliki dugovi / Cibona mora nadopuniti prijedlog o predstečajnoj nagodbi

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nagodbeno vijeće Fine zatražilo je u četvrtak od Uprave Cibone da nadopuni svoj prijedlog za pokretanje predstečajne nagodbe privremeno obustavivši postupke ovrhe nad tim košarkaškim klubom.

30.10.2014.
15:27
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nagodbeno vijeće Financijske agencije (Fina) zatražilo je u četvrtak od Uprave Cibone da nadopuni svoj prijedlog za pokretanje predstečajne nagodbe te je privremeno obustavilo postupke ovrhe nad tim košarkaškim klubom, objavljeno je na internetskim stranicama Financijske agencije.

Direktor Cibone Domagoj Čavlović podnio je 27. listopada ove godine prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe zbog duga od 34,6 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnik je naveo da uslijed blokade računa i neispunjenja ugovornih obveza isplata plaća postoji realna opasnost da klub napuste igrači, odnosno da će na štetu kluba raskinuti ugovore te time onemogućiti daljnje natjecanje Cibone u službenim natjecanjima u Republici Hrvatskoj i regiji (ABA liga), koja su u tijeku. Klub trenutno zapošljava 12 radnika.

Nagodbeno vijeće u četvrtak je zatražilo od Uprave da nadopuni taj prijedlog izvješćem o financijskom stanju i poslovanju dužnika, s planovima financijskog i operativnog restrukturiranja, izvješćem ovlaštenog revizora, popisom imovine i prava dužnika, te opisom pregovora s vjerovnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno, Nagodbeno vijeće naložilo je Fini da zastane s postupcima ovrhe i osiguranja koji su pokrenuti nad Cibonom. Ta privremena mjera trajat će do donošenja rješenja o otvaranju samog postupka predstečaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo