peleovim stopama / Legendarni Raul potpisao za New York Cozmose

Image
Foto: Revierfoto/DPA/PIXSELL

Bivši legendarni napadač Real Madrida i Schalkea, 37-godišnji Raul Gonzalez i službeno je predstavljen kao novi igrač New York Cosmosa, kluba koji se natječe u Sjevernoameričkoj nogometnoj ligi (NASL).

30.10.2014.
16:48
Revierfoto/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Bivši legendarni napadač Real Madrida i španjolske reprezentacije i još uvijek najbolji strijelac Lige prvaka svih vremena, Raul Gonzalez, službeno je predstavljen kao novi igrač New York Cosmosa, koji je član Sjevernoameričke nogometne lige (NASL).

Radi se o klubu slavnog imena, za koji je u '70-im i '80-im godinama prošlog stoljeća igrao i Pele. Cosmos se natječe u profesionalnoj ligi pod ingerencijom Američkog nogometnog saveza u kojem se natječe osam klubova s teritorija SAD-a i dva kluba iz Kanade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raul, koji je rekordnih pet puta bio proglašavan najboljim nogometašem španjolske Primere i sa 71 pogotkom je apsolutni rekorder UEFA-ine Lige prvaka, trebao bi u Cosmosu provesti više sezona kao igrač te pomoći klubu u ustanovljenju nogometne akademije koja bi trebala biti otvorena 2015. godine. Po završetku igračke karijere Raul bi trebao preuzeti ulogu čelnog čovjeka nogometne akademije.

"Svi u nogometnom svijetu znaju za Cosmos i za ostavštinu igrača koji su ovdje igrali. Oni su pomogli u popularizaciji nogometa u Americi i počašćen sam što idem njihovim stopama. Vjerujem u budućnost ovog kluba i uzbuđen sam što ću biti njezin dio", izjavio je legendarni bivši kapetan Reala i španjolske reprezentacije koji je posljednje dvije sezone proveo igrajući za katarski Al Saad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzbuđeni smo što smo doveli igrača takve kvalitete. Raulova nogometna vještina je općepoznata. On je igrač svjetske klase s kojim će naš napad dobiti posve novu dimenziju", rekao je trener Cosmosa Giovanni Savarese, čija je momčad aktualni prvak, ali se trenutačno nalazi na trećem mjestu ljestvice NASL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo