pogledajte trailer / 'Die Mannschaft': Film o trijumfu Njemačke na SP-u u Brazilu

Image

Nijemci su odlučili ovjekovječiti ovogodišnji povijesni uspjeh sa SP-a u Brazilu, na kojem su po četvrti put postali svjetski prvaci, i to na filmskom platnu. Zanimljivo, kao glavna misao filma poslužila je jedna rečenica koju je Steven Gerrard napisao na svom Twitteru.

18.11.2014.
13:35
VOYO logo

Njemački su filmaši odlučili ovjekovječiti ovogodišnji trijumf svoje nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje su po četvrti put u povijesti podigli trofej koji pripada u tom trenutku - najjačoj reprezentaciji na svijetu.

Njemačku su reprezentaciju zaista tvorili impresivni igrači koji su glavne karike u najjačim europskim klubovima, a svojom su okomitom i tehnički savršeno potkovanom igrom na putu do trofeja u skupini pobijedili Portugal (4-0), remizirali s Ganom (2-2), te pobijedili SAD (2-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osmini su finala izbacili Alžir (2-1), u četvrtfinalu Francusku (1-0), no najposebniji trenutak dogodio se u polufinalu. U Belo Horizonteu, pred 60.000 domaćih navijača, Brazilci su sanjali pobjedu nad Nijemcima i prolazak u finale u kojem bi se borili za impresivni šesti naslov svjetskog prvaka. Ipak, 'Elf' je u toj utakmici iskazao svu raskoš i moć kojom posjeduje, demoliravši i ponizivši Brazil sa ogromnih 7-1 u utakmici koja je zauvijek ušla u nogometnu povijest.

U finalnom je susretu u sudačkoj nadoknadi pala i Argentina, i Njemačka je postala prva europska reprezentacija koja je osvojila SP u Južnoj ili Sjevernoj Americi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Brazil ima Neymara, Argentina ima Messija, Portugal ima Ronalda, a Njemačka ima momčad'' napisao je na svojem Twitteru Steven Gerrard poslije polufinalne utakmice u kojoj je Njemačka demolirala Brazil, a upravo je ta rečenica postala i glavna misao filma nazvanog 'Die Mannschaft', što u prijevodu na hrvatski znači - momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo