Francuska bolja od Švedske / Kroos srušio 'Furiju', Ronaldo i Messi ostali dužni

Image
Foto: AP Images

U utorak je na rasporedu bilo čak 20 prijateljskih ogleda, a najviše pažnje privukli su dvoboji Argentine i Portugala, Španjolske i Njemačke, te Škotske i Engleske.

19.11.2014.
8:01
AP Images
VOYO logo

Utorak je bio posljednji dan reprezentativne stanke na koji je, nakon vikenda ispunjenog kvalifikacijskim utakmicama, odigrano čak 20 prijateljskih susreta.

Portugal je na Old Traffordu pobijedio Argentinu 1-0 golom Adriena Silve u prvoj minuti sudačke nadoknade. Bio je to prvi pogodak 20-godišnjeg veznjaka Sportinga u dresu nacionalne vrste. Dvoboj u 'kazalištu snova' dvoboj je protekao u nadmetanju dvojice najboljih nogometaša svijeta Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Nažalost, obojica su napustila teren u poluvremenu nakon što u prvih 45 minuta nije bilo golova, niti previše prilika. Bio je to njihov 28. međusobni okršaj - Argentinac ima 12 trijumfa, Portugalac osam, dok je osam susreta završilo bez pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Identičnim rezultatom je Njemačka na stadionu Balaidos u Vigu po jakom pljusku pobijedila Španjolsku. U sudaru aktualnog svjetskog i aktualnog europskog prvaka presudio je pogodak Tonija Kroosa u 89. minuti nakon pogreške vratara Espanyola Francisca Casille. 'Furija' je nastupila bez Diega Coste i Cesca Fabregasa, dok su Nijemci zaigrali bez Manuela Neuera i Jeromea Boatenga, a u ranoj fazi utakmice ozlijedio se Thomas Muller. Njemačka je ovom pobjedom barem malo uzvratila Španjolcima za dva uzastopna poraza rezultatom 1-0 - u polufinalu SP-a u Južnoj Africi 2010. godine, te u finalu EP-a 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska je u odličnom ogledu na Celtic Parku pobijedila starog rivala Škotsku 3-1. Gosti su poveli golovima Alexa Oxladea-Chamberlaina (32) i Waynea Rooneyja (48), smanjio je Andrew Robertson u 84. minuti, no Rooney je dvije minute kasnije potvrdio pobjedu gostiju. Škoti već 29 godina čekaju domaću pobjedu protiv 'Gordog Albiona'.

Dvoboji Škotske i Engleske najstarije su nogometno rivalstvo na svijetu koje je započelo 1872. Zanimljivo, ova dva suparnika su 1937. na Hampdenu odigrali utakmicu koju je pratilo 149,415 utakmica što je najgledanija utakmica u povijesti europskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil je u Beču pobijedio Austriju 2-1 ostvarivši i šestu uzastopnu pobjedu otkako je 'Selecao' preuzeo Dunga. Brazil je poveo golom Davida Luiza u 64. minuti, a u 76. minuti iz jedanaesterca je izjednačio Aleksandar Dragović. Pobjednički pogodak za goste zabio je Firmino u 84. minuti. Brazil nikada nije izgubio od Austrije, u devet međusobnih susreta ostvario je šest pobjeda i tri neodlučena ishoda. Otkako je Dunga, nakon debakla na svjetskom prvenstvu naslijedio Luiz Felipa Scolarija, Brazil je ostvario šest pobjeda uz razliku pogodaka 14-1. Redom su padali Kolumbija (1-0), Ekvador (1-0), Argentina (2-0), Japan (4-0), Turska (4-0) i večeras Austrija (2-1). Od 14 golova Neymar je zabio čak sedam golova.

Iznenađenje je priredila Bjelorusija koja je u Minsku s 3-2 pobijedila Meksiko, koji je prije samo nekoliko dana nadigrao u gostima Nizozemsku. Meksikanci su dvaput poveli pogocima Jimeneza (48, 53), Bjelorusi su poravnali preko Kriveca (50) i Signjeviča (56), da bi pobjedu domaćinu donio Pavel Nehajčik u 83. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska je pobijedila Švedsku bez Zlatana Ibrahimovića 1-0 golom Raphaela Varanea u 83. minuti. 'Tricolori' su mogli i uvjerljivije slaviti, no Karim Benzema je promašio kazneni udarac u 87. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irska je deklasirala SAD 4-1, golove su zabili Pilkington (7), Brady (56, 86) i McClean (83) i dok je gol za goste zabio Diskerud u 39. minuti.

Poljska i Švicarska su odigrale 2-2. Gosti su poveli golom Josipa Drmića u 4. minuti, no Poljska je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela izjednačila, a strijelac je bio Jedrzejczyk. Milik je 61. minuti doveo domaćina u vodstvo, no Frei je tri minute prije kraja izjednačio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija je slavila protiv Mađarske 2-1, a identičnim rezultatom je Slovačka bila bolja od Finske.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo