ni lipe / Zagreb ukida potpore: Dinamo, Cibona i PPD bez dovoda milijuna

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Potpora vrhunskom sportu jedan je od programa iz stavke 'razvoja sporta', koji je u nadležnosti Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Za javne potrebe u gradu, izdvojit će se 110 milijuna kuna, što je za 28 milijuna kuna manje nego lani.

21.11.2014.
20:24
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo, Prvo plinarsko društvo Zagreb, Mladost, Lokomotiva, Cibona i Cedevita neće sljedeće godine dobiti niti lipe iz gradskog proračuna po stavci potpore za vrhunski sport.

Ta je stavka u potpunosti ukinuta prema nacrtu proračuna, pa će se svi klubovi, koji su prošle godine podijelili 5,1 milijun kuna, morati snaći kako nadoknaditi eventualne troškove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpora vrhunskom sportu jedan je od programa iz stavke 'razvoja sporta', koji je u nadležnosti Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Ove je godine za razvoj bilo predviđeno 336,6 milijuna kuna, a sljedeće godine će to financiranje biti znatno niže (više od 50 milijuna kuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za javne potrebe u gradu, izdvojit će se 110 milijuna kuna, što je za 28 milijuna kuna manje nego lani.

Smanjenje davanja Grada neće ugroziti Dinamo, koji financijski najbolje stoji, pošto mu Grad daje dva milijuna kuna unaprijed zbog igranja u europskom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjenje izdvajanja za razvoj sporta neće utjecati ni na Cedevitu, koju vodi Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic Grupe, ali i rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb, čiji je glavni sponzor tvrtka u vlasništvu Pavla Vujnovca. Godišnji profit im je 75 milijuna kuna.

U posljednji pet godina, potpore vrhunskom sportu iznosile su više od 34 milijuna kuna, a s obzirom da je ta stavka ukinuta 2011., samo po toj stavci Grad je vrhunskim klubovima davao gotovo devet milijuna kuna godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo