važu se ponude / Velik interes za klupu BiH, prijavu poslao i Igor Štimac

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Nedavna smjena Safeta Sušića otvorila je prostor na izborničkoj klupi reprezentacije BiH, a talent njenih igrača privukao je mnoge prijave za tu poziciju, među kojima je i ona bivšeg izbornika Hrvatske Igora Štimca.

25.11.2014.
17:30
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Veliko je zanimanje za mjesto nogometnog izbornika BiH, a mediji u toj zemlji navode da je pristiglo 13 prijava među kojima je bivši hrvatski izbornik Igor Štimac, ali i ugledni europski stručnjaci poput Giovannija Trapattonija i Felixa Magatha te nogometaša Enza Schifa i Lothara Matthausa.

Kako je objavio najveći internetski portal u BiH Klix, na adresu adresu Nogometnog saveza BiH, nakon nedavne smjene Safeta Sušića, stiglo je ukupno 13 prijava nogometnih stručnjaka da s klupe vode izabranu vrstu BiH u nogometu. Pozivajući se na izvore iz Povjerenstva za imenovanje izbornika koje je imenovao Nogometni savez BiH prijave su stigla od stranih stručnjaka poput Giovannija Trapattonija, Felixa Magatha, Enza Scifa i Lothara Matthausa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po istom izvoru najviše prijava poslale su agencije koje zastupaju nogometne stručnjake. Od stručnjaka iz regije uz Roberta Prosinečkog, koji je u međuvremenu potpisao voditi reprezentaciju Azerbajdžana, prijavili su se bivši izbornik Hrvatske Igor Štimac, srbijanski stručnjak Milovan Rajevac koji je s reprezentacijom Gane napravio odličan rezultat 2010. godine u Južnoj Africi, trener Dragan Okuka koji je vodio Legiju iz Varšave, kao i mladu nogometnu vrstu Srbije i Crne Gore.

Od stručnjaka iz BiH za izborničko mjesto prijavili su se Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, Amar Osim, Blaž Slišković i Šener Bajramović. Najveći broj medija i javnosti priželjkuje Vahida Halilhodžića na klupi nogometne reprezentacije BiH, no on se do sada nije službeno prijavio za izborničko mjesto iako su iz vodstva Nogometnog saveza BiH najavili da će s njim oko te ponude razgovarati do kraja tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Safetu Sušiću, koji je pet godina vodio nogometnu reprezentaciju nedavno je Nogometni savez BiH dao otkaz nakon poraza protiv Izraela od 3:0 čime je BiH značajno smanjila izglede da se plasira na EURO 2016. u Francuskoj. Reprezentacija BiH je u prvoj utakmici skupine B izgubila od Cipra na svom travnjaku s 1-2, a samo po bod osvojili su u utakmicama s Walesom i Belgijom završivši na predzadnjem mjestu s dva boda. Ispred BiH nalaze se Izrael s 9, Cipar s 8, Wales sa 6 i Belgija 5 osvojenih bodova. Na posljednjem je mjestu reprezentacija Andore koja je bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo