mirni prosvjed na rivi / Čelnici Splita i Hajduka tvrde: 'Neće biti upada Torcide na Poljud'

Nakon neodigranog derbija, Hajduk se vraća obvezama u MaxTV prvoj ligi. Sutra će na praznom Poljudu ugostiti Zagreb, a kao uvod u utakmicu zakazan je mirni prosvjed na Rivi.

28.11.2014.
18:52
VOYO logo

Na Rivi, a ne na Poljudu, svojom će glasnoćom Torcida nastaviti borbu protiv vrha saveza. Priče o nasilnom ulasku Torcide na stadion, kažu u klubu, čista su naklapanja.   

"Naši navijači su razumni, normalni, nikakvih tu neće biti problema. Oni će imati dostojanstveni skup na Rivi, Hajduk taj skup podržava", kaže Marin Brbić, predsjednik Hajduka.

O nogometu se posljednjih dana uopće ne priča, a zapravo samo to želi Igor Tudor. U ovom kaosu mora pripremiti svoje igrače za susret sa Zagrebom koji će se  odigrati u neprirodnoj tišini Poljuda.    

"Igrači trebaju biti koncentrirani isključivo na teren. To često nije ni lako budući da su to mladi momci. Međutim, oni su profesionalci i pristup toj utakmici mora biti kao da se igra pred 100 tisuća ljudi", kaže Tudor.

A gdje je danas Davor Šuker? Na putu prema Bangkoku, kažu u HNS-u. U Savezu su ljuti zbog, kako kažu, nepotrebne histerije. Situacija postaje pomalo bizarna jer Šuker se iz bilo kojeg djela svijeta može oglasiti, npr. priopćenjem.  

"On će se vratiti, to nije sporno. Međutim, mene sad malo čudi ova zabrinutost i špijuniranje", kaže izvršni predsjednik HNS-a, Damir Vrbanović.

A kada se Šuker vrati, hoće li mu njegova nogometna vlada pokazati palac dolje?

"Ako mu je presuđeno, onda će on vrlo brzo otići, podnijet će ostavku zbog prezauzetosti", kaže bivši dopredsjednik HNS-a, Ivan Brleković.

A kažu u Splitu, burni vikend u HNS-u su mogli izbjeći, uvažiti žalbu i dozvoliti navijačima ulaz.

"Očekivao sam više sluha od nadležnih, pogotovo u svjetlu naših mogućih pregovora. No, pokazali su još jednom da nisu vodili računa o trenutku", kaže predsjednik Hajduka, Brbić.

Gradonačelnik Baldasar pozvao je na dostojanstveno navijanje, a podrška je stigla i sa Gruža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo