PAO I MOĆNI DINAMO / Povijesna pobjeda Medveščaka u Moskvi

'Medvjedi' su prvi puta u povijesti pobijedili veliki Dinamo iz Moskve. U dvorani Lužniki osigurali su velika dva boda nakon izvođenja kaznenih udaraca, a junak večeri zasigurno je bio napadač Krys Kolanos.

4.12.2014.
8:23
VOYO logo

Prva trećina protekla je bez golova i sa samo jednim isključenjem, u 8. minuti dvominutnu kaznu zbog udarca palicom dobio je Brock Trotter. Unatoč igraču manje 'Medvjedi' su uspješno odigrali penalty kill i spriječili Dinamo, koji je u prvoj dionici bio dominantnija momčad, da zatresu mrežu Marka Owuye.

"Zadovoljstvo mi je bilo doći u ovu dvoranu i odigrati utakmicu protiv Dinama. Cijeli život slušam fantastične priče o Dinamu iz Moskve, o odličnom klubu s dugogodišnjom tradicijom", ispičao je trener Medveščaka Doug Shedden prvo dojmove o bivšem dvostrukom prvaku, a zatim se osvrnuo na samu utakmicu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretni smo zbog rezultata. Kroz sezonu smo imali bolje i loše dane, i nakon svega toga smo došli ovdje i odigrali tijesnu utakmicu. U posljednjoj trećini došlo je do preokreta, izjednačili smo i na kraju osigurali dodatni bod. Ovo je velika pobjeda za našu momčad".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počekom druge trećine, nakon samo 14 sekundi igre, domaćini su osigurali vodstvo golom Maksima Pestuška. Nekoliko minuta kasnije odlična se prilika ukazala i Medvjedima.

Napadač Kurtis McLean, koji je u Moskvi debitirao u dresu Medveščaka, dodao je pak Billu Thomasu koji se nalazio ispred vratara Aleksandera Jerjomenka, ali Thomas ga nije uspio zahvatiti te mu je projurio kroz noge na drugu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije dugo trebalo da se zagrebačkim oklopnicima otvori još jedna šansa koju nisu propustili. U 27. minuti je branič Mark Popovic uz pomoć Jamesa Wrighta i Krysa Kolanosa, izjednačio na 1:1. Ipak, trećina nije završila u egalu, a za to se potrudio Gleb Korjagin koji je u 40. zabio za novo vodstvo domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo