medvjedi demantirali napuštanje / 'U KHL-u smo najkraće do kraja sezone 2015/16.'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dopisnik ruske agencije tvrdi da je do potvrde informacija o 'posljednjoj Medveščakovoj sezoni u KHL-u' došao iz više nepovezanih izvora te da na takav zaključak upućuje i promjena strategije do koje je došlo smjenama u vodstvu lige.

5.12.2014.
16:53
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Iz Medveščaka demantiraju vijest koju je objavila ruska agencija ITAR TASS, da će "Medveščak napustiti KHL po završetku ove sezone", navodeći kako klub ima skopljene partnerske i sponzorske ugovore za članstvo KHL-u najmanje do završetka sezone 2015/16.

Dopisnik ruske agencije tvrdi da je do potvrde informacija o "posljednjoj Medveščakovoj sezoni u KHL-u" došao iz više nepovezanih izvora te da na takav zaključak upućuje i promjena strategije do koje je došlo smjenama u vodstvu lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, na izvanrednom sastanku Upravnog odbora lige, Dmitrij Černišenjko, izabran je za predsjednika KHL-a umjesto Aleksandra Medvjedeva, koji je bio naklonjen Medveščaku, i imao je velike zasluge za ulazak zagrebačkog kluba u KHL.

ITAR TASS navodi da će se liga okrenuti domaćim klubovima bogate povijesti, a da će ubuduće u KHL-u igrati samo dobro poznate strane momčadi. Prema navodima neimenovanog izvora, predsjedniku Odbora direktora lige Genadiju Timčenku, nije jasno zašto bi ruske tvrtke financijski pomagale Medveščak, klub iz nehokejaške zemlje kao što je Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane u vijesti se navodi primjer finskog Jokerita, novaka u ligi koji također uživa financijsku potporu ruskih tvrtki, ali zahvaljujući svojoj popularnosti i razvoju kluba, pretpostavlja se da će se u budućnosti moći sam financirati.

"KHL Medveščak Zagreb svoje članstvo u Kontinentalnoj hokejskoj ligi i nastup u KHL prvenstvu, a na osnovu sklopljenih partnerskih i sponzorskih ugovora, osigurao je najkraće do kraja sezone 2015/2016. Ono, što možemo potvrditi, jest da mi u Medveščaku zajedno s Ligom svakodnevno radimo na kvalitetnom upravljanju našim klubom te na pripremi i realizaciji planova i projekata koji uključuju završetak ove i nastup u idućoj KHL sezoni. U ovome trenutku KHL MEDVEŠČAK Zagreb nema namjeru odustati od nastupa u KHL prvenstvu iduće sezone. Ne možemo i ne želimo komentirati nepoznate i neprovjerene izvore ove informacije, budući isti nisu navedeni u članku te nismo upoznati s njihovom namjerom", stoji u priopćenju zagrebačkog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo