liga prvaka / Messi, Neymar i Suarez za prvo mjesto Barce, City se provukao!

Plasman u osminu finala Lige prvaka izborili su Atletico Madrid, Real Madrid, Monaco, Borussia Dortmund, Bayern Munchen, Chelsea, Porto, Barcelona kao pobjednici skupine, te Juventus, Basel, Bayer Leverkusen, Arsenal, Šahtar, Manchester City, PSG i Schalke kao drugoplasirani sastavi.

10.12.2014.
22:49
VOYO logo

Posljednja večer nogometne Ligeprvaka u ovoj godini donijela je i posljednja dva putnika u osminu finala, a to su ManchesterCity i Schalke.

Engleski prvak je u Rimu u izravnom sudaru za drugo mjesto u skupini E pobijedio Romu 2-0, te po prvi put izborio plasman u drugi krug natjecanja. Gosti su na Olimpicu nastupili bez dvojice ponajboljih igrača Sergia Aguera i Yaye Tourea no pružili su odličnu predstavu. City je poveo golom SamiraNasrija u 60. minuti, a slavlje 'Građana' potvrdio je PabloZabaleta u 86. minuti. Roma je najbliže golu bila u 72. minuti kada je Manolas uzdrmao vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju iz E skupine Bayern je u Munchenu pobijedio CSKAMoskva 3-0 i potvrdio prvo mjesto. Golove za bavarski sastav zabili su ThomasMuller iz jedanaesterca u 18. minuti, SebastianRode u 84. minuti, te MarioGotze u sudačkoj nadoknadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern i City idu u osminu finala, Roma natjecanje nastavlja u Europskoj ligi, a CSKA je završio svoju europsku priču.

U derbiju F skupine Barcelona je na Camp Nou pobijedila Paris Saint-Germain 3-1 osvojivši prvo mjesto u skupini. Francuski prvak je poveo golom Zlatana Ibrahimovića u 15. minuti, no Barca je do poluvremena okrenula rezultat golovima Lea Messija (19) i Neymara (42), a potom u 78. minuti potvrdila pobjedu golom Luisa Suareza. IvanRakitić je ušao u igru u 67. minuti umjesto Pedra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu Ajax je u Amsterdamu pobijedio Apoel 4-0 i izborio plasman u Europsku ligu. Sva četiri gola su pala u nastavku, a strijelci su bili Lasse Schone (45+1-11m, 50), Davy Klaassen (53) i Arkadiusz Milik (74).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini G Chelsea je i prije zadnjeg kola osigurao 'jedinicu', a na Stamford Bridgeu je pobijedio Sporting 3-1 otvorivši vrata drugog kruga Schalkeu. Nijemcima je trebala pobjeda u Mariboru i teškom mukom su slavili 1-0.

Golove za 'Bluese' zabili su CescFabregas (8-11m), AndreSchurrle (16) i JohnObiMikel (56), dok je strijelac za Sporting bio JonathanSilva (50).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju Schalke je stigao do važna tri boda golom Maxa Meyera u 62. minuti.

Chelsea je slavio u skupini sa 14 bodova, Schalke je sakupio osam, Sporting sedam, a Maribor tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini H Porto i Šahtar su i prije zadnjeg kola osigurali prva dva mjesta, a u međusobnom susretu u Portugalu odigrali su 1-1. Gosti su poveli golom Tarasa Stepanenka (50), a izjednačio je Aboubakar u 87. minuti. Darijo Srna nije nastupio za Šahtar zbog ozljede.

AthleticBilbao je pobijedio BATEBorisov 2-0 i osigurao plasman u Europsku ligu. Strijelci za baskijski klub bili su San Jose (47) i Markel Susaeta (88).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u osminu finala Lige prvaka izborili su Atletico Madrid, Real Madrid, Monaco, Borussia Dortmund, Bayern Munchen, Chelsea, Porto, Barcelona kao pobjednici skupine, te Juventus, Basel, Bayer Leverkusen, Arsenal, Šahtar, Manchester City, PSG i Schalke kao drugoplasirani sastavi. U Europsku ligu sele Olympiakos, Liverpool, Zenit, Anderlecht, Roma, Ajax, Sporting i Athletic Bilbao.

Ždrijeb osmine finala je 15. prosinca u Nyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo