RASPOLOŽEN UOČI BLAGDANA / Evo kako je izbornik rezimirao godinu na izmaku

Image
Foto: HNS

Niko Kovač osvrnuo se u intervjuu za službene internetske stranice Hrvatskog nogometnog saveza na brojna zbivanja i bacio pogled prema budućnosti Vatrenih.

17.12.2014.
11:48
HNS
VOYO logo

Nogometno vrlo uzbudljiva 2014. godina bliži se kraju, a šef stručnog stožera hrvatske reprezentacije Niko Kovač osvrnuo se u intervjuu za službene internetske stranice Hrvatskog nogometnog saveza na brojna zbivanja i bacio pogled prema budućnosti Vatrenih.

Hrvatsku ste preuzeli uoči dodatnih kvalifikacija protiv Islanda. Kako gledate na proteklih godinu dana?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U dobroj situaciji možemo proslaviti blagdane, u dobrom raspoloženju. Sretni smo onime što smo postigli - plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo, odigrali smo nekoliko dobrih utakmica u kvalifikacijama. Uzeli smo 10 bodova, i makar ima još mjesta za napredak, vidi se da sve više i više igrači primjenjuju ono što tražim od njih, ispunjavaju zahtjeve i to veseli ne samo mene, nego cijeli stručni stožer i, vjerujem, cijelu domovinu".

Koje ste lekcije naučili na Svjetskom prvenstvu u Brazilu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjetio sam u kratkom razdoblju što znači biti popularan, a što biti nepopularan. Mislim da smo ostali prizemljeni poslije Islanda, no znam da mi je kao treneru rezultat vrlo bitan. Isto tako, znam da je važan i stil koji forsiramo, a ne mogu se uvijek sve utakmice dobiti. Nekada se i izgubi, no važan je način na koji se to onda dogodi. Mislim da su svi jednakog razmišljanja - da smo na dobrom putu".

Poslije svjetske smotre uslijedilo je i pomlađivanje reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počeo sam s trenerskim poslom u drugoj momčadi Red Bulla, vodio sam mladu reprezentaciju Hrvatske, i uvjerio sam se koliko je važno vidjeti što mogu mladi. U prvim se momčadima svi oslanjaju na iskustvo i rutinu, ali ja se nikada nisam bojao dati priliku mladima. Znam da će oni sve zahtjeve ispuniti na terenu, oni su gladni i žedni uspjeha i daju novu energiju cijeloj momčadi. Samo im treba dati samopouzdanje i prigodu, a oni će to znati vratiti".

Kako objasniti razliku između Dinamovih nastupa kod kuće i u Europi, odnosno Rijekinih nastupa u Europi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je to objasniti s obzirom da nisam svakodnevno s igračima. Rijeka ima jedan veliki plus, a to su navijači i prekrasan ambijent Kantride. Svaki igrač treba podršku, a to u ovom trenutku Rijeka ima, a Dinamo nažalost nema. Dinamo ima kvalitetu i uz pomoć punih tribina mogao bi pokazati mnogo više".

Što je obilježilo nogometnu 2014. godinu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na Svjetskom prvenstvu Njemačka je zaslužila naslov, Real Madrid je ove godine napravio veliki iskorak u Ligi prvaka, a svi koji su osvojili svoja nacionalna prvenstva pokazali su da su najjači. Nogomet raste, sve je brži i zanimljiviji za gledatelje i nadamo se da će tako i nastaviti".

Izbornik Kovač govorio je u razgovoru za službene internetske stranice HNS-a i o kvalifikacijskim utakmicama koje su najbliže onome što on želi od Hrvatske, o odnosu koji je kao izbornik morao uspostaviti s bivšim suigračima, o oporavku LukeModrića, o dvojbi Messi - Ronaldo, a pripremio je i blagdansku poruku svim navijačima hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo