problemi s financijama / Medveščak bez podrške grada: Ništa od spektakla u Areni

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Izdvajanja za sport u Zagrebu značajno su smanjena u proračunu za 2015. godinu, a hokejaši Medveščaka među prvima su to osjetili time što će ove godine ostati bez spektakla u zagrebačkoj Areni, serije utakmica pod nazivom 'Arena Ice Fever'.

18.12.2014.
11:57
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hokejaši Medveščaka ove sezone neće nastupati u velebnoj dvorani na Laništu, s obzirom na to da zbog smanjenja proračuna "Grad Zagreb više nije u mogućnosti partnerski podržati igranje hokejskih utakmica u Areni Zagreb", stoji u priopćenju što ga je u četvrtak objavio KHL Medveščak.

Izdvajanja za sport u Zagrebu značajno su smanjena u proračunu za 2015. godinu, a hokejaši Medveščaka među prvima su to osjetili time što će ove godine ostati bez spektakla u zagrebačkoj Areni, serije utakmica pod nazivom 'Arena Ice Fever'. Medveščak je od 17. do 22. siječnja u Areni trebao ugostiti Soči, Atlant i Dinamo Minsk, ali će te utakmice morati odigrati u Domu sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sagledavši financijsku konstrukciju projekta te sve troškove koje bismo bez podrške Grada morali sami financirati uz pomoć naših navijača i posjetitelja, odgovorno smatramo kako nakon pet godina, nažalost, moramo odustati od hokejskog spektakla PAN Arena Ice Fever u Areni Zagreb. Kod donošenje odluke vodili smo se odgovornošću i željom da ne narušimo financijsku stabilnost kluba i njegovu budućnost. Ujedno, ne želimo u ovom slučaju previsokom cijenom ulaznice od najmanje 350 kuna na više, a čime bismo eventualno pokrili novonastali trošak najma Arene bez partnerske podrške Grada, naštetiti našim navijačima", izjavio je u priopćenju glasnogovornik i voditelj posebnih projekata Medveščaka Ranko Vučinić.

"Ovdje se ne radi o nedostatku budžeta ili neimanju novca za događaj, budući da ova sredstva, a nastavno na dosadašnje partnerstvo s Gradom, nisu bila niti planirana niti predviđena te se stoga nisu niti mogla organizirati u ovom roku. Naime, utakmice u Areni bile su planirane na dosadašnjem partnerskom modelu Grada i Kluba iz prijašnjih sezona i bazirane su na besplatnim 'sportskim danima' korištenja Arene", pojasnio je Vučinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, svim ljubiteljima hokeja koji su već kupili ulaznice za Arena Ice Fever novac će biti vraćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo