poraz kod lebrona / Bogdanoviću samo dvije minute na parketu

Image
Foto: AP Images

Netsi su poraženi na gostovanju kod Clevelanda, a razloga za zadovoljstvo nije imao hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović.

20.12.2014.
9:57
AP Images
VOYO logo

Košarkaši Brooklyn Netsa poraženi su u Clevelandu s 91-95, a Bojan Bogdanović je potpuno izgubio status u momčadi odigravši tek nešto više od dvije minute.

Brooklyn Netsi su u noći s petka na subotu gostovali u Clevelandu i doživjeli treći uzastopni poraz (91-95). Bojan Bogdanović više nije u početnoj petorci Netsa, a trener Lionel Hollins na ovoj mu je utakmici povjerio tek nešto više od dvije minute (2:16) u drugoj četvrtini, što je hrvatski reprezentativac iskoristio za promašenu tricu, jedan skok i dvije osobne pogreške. Joe Johnson je s 26 koševa bio najbolji strijelac Brooklyna koji je osim utakmice, izgubio i prvog razigravača Derona Williamsa koji je ozlijedio list, a u subotu će se znati koliko je teška ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland se ovom pobjedom barem djelomično iskupio za rezultatsku katastrofu koju su doživjeli dva dana prije u dvoboju s Atlantom (98-127). LeBron James je s 22 koša i devet asistencija predvodio Cavalierse, dok je Mike Miller prvi put ove sezone počeo utakmicu i postigao 21 poen gađajući trice 7/8.

San Antonio Spursi su, baš kao i Netsi, doživjeli treći uzastopni poraz i pritom kreirali povijest. Naime, drugu utakmicu zaredom izgubili su tek u trećem produžetku. U NBA ligi se 63 godine nije dogodilo da jedna momčad dvije utakmice zaredom odigra tri produžetka, a za razliku od Spursa koji su oba puta izgubili, danas nepostojeći Baltimore Bulletsi su 1951. ostvarili jednu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Memphisa u San Antoniju je slavio i Portland (129-119), ponajviše zahvaljujući Damianu Lillardu koji je prvi put u karijeri postigao 43 koša. LaMarcus Aldrige je dodao 32 poena uz 16 skokova.

Aktualni prvaci su i dalje bez Tonyja Parkera i Kawhija Leonarda, a već u subotu ih čeka novi veliki obračun, teksaški derbi s Dallasom. Tim Duncan je probao sve, ali njegova 32 poena i 10 skokova nisu bili dovoljni za trijumf. Danny Green je s 27 koševa i 10 skokova bio drugi najbolji igrač Spursa u njihovom desetom ovosezonskom porazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Memphisu je viđen dvoboj braće Gasol iz kojeg je stariji Pau izašao kao pobjednik, iako nije imao zapaženiji učinak (6 poena, 11 skokova). Bulls su do pobjede nad Grizzliesima (103-97), kojima je ovo bio tek drugi domaći poraz, predvodili Jimmy Butler s 31 košem i 10 skokova, te adut s klupe Nikola Mirotić sa 27 poena i osam skokova. Mike Conley je s 21 košem bio najbolji strijelac Memphisa, a Marc Gasol je 13 poena, 10 skokova i tri asistencije imao najbolji učinak.

Oklahoma City je na parket Staples Centera istrčao bez Kevina Duranta, ali to nije spriječilo Russella Westbrooka da povuče Thundere do 13. pobjede u ovoj sezoni (104-103). Westbrook je postigao 31 koš uz 10 asistencija, a Reggie Jackson je s 25 poena i pet skokova odlično nadomjestio izostanak ozlijeđenog Duranta (skočni zglob). Tragičar dvoboja bio je Kobe Bryant koji je ostao na samo devet koševa (šut 3/15), a promašio je i prilično čist šut za pobjedu Lakersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo