zvijezda večeri / Sjajni Rudež sa 16 poena u zadnjoj četvrtini odveo Indianu do pobjede

Image
Foto: AP Images

Hrvatski krilni košarkaš Damjan Rudež odigrao je svoju najbolju utakmicu otkada nosi dres Indiana Pacersa. Rudež je sa 16 poena u zadnjoj četvrtini i tricom pola minute prije kraja utakmice odveo Indianu do pobjede nad Orlandom.

26.1.2015.
10:06
AP Images
VOYO logo

Hrvatski košarkaški reprezentativac Damjan Rudež sinoć je bio istinski junak Indiana Pacersa.

Iako se krilni igrač hrvatske reprezentacije dosad nije mogao pohvaliti briljantnim izvedbama u najjačoj ligi svijeta, sinoć je bio apsolutna zvijezda svoje momčadi.

Indiana je početkom zadnje četvrtine bila sedam koševa u zaostatku, a Rudež je u tih posljednjih 12 minuta zabio čak 16 od svojih ukupno 18 poena! Pogodio je u tom razdoblju Rudež čak četiri trice, a ona zadnja ušla je 30 sekundi prije kraja susreta pri rezultatu 102-99 za Indianu, čime je Damjan riješio utakmicu.

"Kada gubite u zadnjoj četvrtini, lako je potonuti duhom i samo čekati poraz. No, mi smo se držali, igrali obranu, bili agresivni. Šutevi su nam počeli ulaziti i dobili smo samopouzdanja. Jednom kad smo prešli u vodstvo samo smo si rekli da nam ova pobjeda ne smije pobjeći iz ruku", izjavio je nakon utakmice oduševljeni Rudež.

David West bio je najbolji strijelac Indiane sa 20 poena, a Roy Hibbert je utakmicu završio s 11 poena i 13 skokova. Kod Orlanda je Vučević zabio 27, a Oladipo 18 koševa.

Za iznenađenje večeri pobrinuli su se košarkaši Miamija koju su slavili na gostovanju u Chicagu s 96-84. Dwyane Wade je ubacio 26 koševa, Chris Bosh 20, Luol Deng 15 uz 10 skokova. No, nevjerojatan je bio učinak 25-godišnjeg centra Hassana Whitesidea koji je ostvario neouobičajen "triple-double": uz 14 koševa i 13 skokova podijelio je čak 12 blokada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derrick Rose je za 19 poena šutirao 17 puta, a Pau Gasol je imao 13 koševa i 17 skokova, ali Bullsi su iz igre gađali samo s 35 % uspješnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo