katalonci presnažni / Barcelona ponovno srušila Atletico i prošla u polufinale Kupa kralja

Image
Foto: AP Images

Katalonska momčad je po treći puta slavila u čak devet međusobnih utakmica s Atleticom u zadnjih 17 mjeseci, a Barcelona je i uzvratila Atleticu za eliminaciju iz Lige prvaka prošle sezone.

28.1.2015.
23:03
AP Images
VOYO logo

Nogometaši Barcelone prvi su polufinalisti španjolskog Kupa Kralja nakon što su u uzvratnoj utakmici četvrtfinala u Madridu slavili protiv Atletica s 3-2 i s ukupnim rezultatom 4-2 prošli dalje.

Katalonska momčad je po treći puta slavila u čak devet međusobnih utakmica s Atleticom u zadnjih 17 mjeseci, a Barcelona je i uzvratila Atleticu za eliminaciju iz Lige prvaka prošle sezone. Momčadi Diega Simeonea ostaje utjeha da su u osmini finala izbacili gradskog suparnika Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ludo' prvo poluvrijeme u kojem je palo svih pet pogodaka započelo je preciznim udarcem i pogotkom Fernanda Torresa već nakon 50-tak sekundi igre, a Barcelona je izjednačila u 9. minuti kada je dodavanje Luisa Suareza u mrežu sproveo Neymar.

U 30. minuti Atletico opet vodi nakon vrlo dvojbeno dosuđenog kaznenog udarca kojeg je realizirao Raul Garcia. U 36. minuti hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ima veliku priliku, no njegov udarac je blokiran, da bi Barca opet izjednačila u 38. minuti kada je nakon kornera Rakitića stoper Atletica Miranda nespretno pogodio vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 41. minuti Barcelona opet vodi nakon sjajne akcije Messija i Jordija Albe, a konačan realizator je opet bio Neymar. Nakon sučeva zvižduka igrač Atletica Gabi je dobio crveni karton zbog udaranja protivnika na putu prema svlačionici. U drugom dijelu nije bilo golova, a kod Atletica je isključen i Mario Suarez u 84. minuti. Rakitić je izašao iz igre u 70. minuti, a Marijo Mandžukić nije ulazio u igru kod Atletica.

U četvrtak igraju Getafe - Villareal, Athletic Bilbao - Malaga i Sevilla - Espanyol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo