ŠOKIRALI SPORTSKI SVIJET / Saudijska Arabija želi organizirati Olimpijske igre samo za muškarce!

Image
Foto: AP

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je u studenom prošle godine otvorio vrata zajedničkim kandidaturama od 2020. godine, ali kandidaturu Saudijske Arabije i Bahreina ne namjeravaju podržati.

30.1.2015.
7:05
AP
VOYO logo

Saudijska Arabija predložila je održavanje rodno segregiranih Olimpijskih igara! U izjavi princa Fahada bin Jalawi al-Sauda, savjetnika saudijskog olimpijskog odbora, moglo se iščitati kako bi Saudijska Arabija mogla ući u kandidaturu zajedno s Bahreinom, koji bi organizirao natjecanja za sportašice.

"Naše društvo zna biti jako konzervativno. Teško prihvaća da se žene natječu na sportskim natjecanjima", rekao je princ za francusku internetsku stranicu Francs Jeux.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odijevanje sportske odjeće u javnosti nije dopušteno. Zbog tih kulturoloških razloga nama je teško kandidirati se domaćinstvo nekih velikih međunarodnih natjecanja", izjavio je Fahad bin Jalawi al-Saud.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je u studenom prošle godine otvorio vrata zajedničkim kandidaturama od 2020. godine, ali prijedlog Saudijske Arabije vrlo je brzo i nedvosmisleno odbijen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ThomasBach, predsjednik MOO-a, objavio je priopćenje u kojem je objasnio kako se spomenuta arapska država neće moći kandidirati, osim ako će učiniti nešto po pitanju diskriminacije.

Pod pritiskom MOO-a Saudijska Arabija je po prvi put u povijesti poslala svoje sportašice na Olimpijske igre u Londonu, ali judašica WojdanShaherkani i atletičarka SarahAttar su na društvenim mrežama proglašene 'prostitutkama' od strane konzervativaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo