NEŠTO VIŠE OD NOGOMETA / Napokon Old Firm: Celtic u 400. derbiju sredio Rangerse!

Image
Foto: FC Rangers

Zahvaljujući škotskom Liga kupu na Old Firm nismo morali čekati iduću sezonu.

1.2.2015.
16:20
FC Rangers
VOYO logo

Više od dvije i pol godine prošlo je otkad smo zadnji put gledali jedan od najvećih derbija na svijetu. Nakon dobro poznate priče s financijskim problemima, Glasgow Rangersi 2012. su godine izbačeni iz elitnog razreda škotskog nogometa u četvrtu ligu.

Velikan s Ibroxa otada je samo u uzlaznoj putanji pa se trenutno nalaze u drugoj ligi i imat će veliku priliku vratiti se u Premiership. No, zahvaljujući škotskom Liga kupu na Old Firm nismo morali čekati iduću sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u polufinalu ovog natjecanja napokon su se sastali sa Celticom, ali prvi susret s ljutim rivalom nakon travnja 2012. godine i 400. u povijesti neće pamtiti po dobrome.

Aktualni prvoligaši su već nakon 31 minute stigli do velike prednosti koju nisu ispuštali do posljednjeg sučevog zvižduka. Za vodstvo Celtica u 10. minuti pogodio je Griffiths, dok je konačnih 2-0 i plasman u finale sjajnim pogotkom osigurao Commons.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dosadašnjih 400 međusobnih ogleda Rangers je i dalje uspješniji. 'Plavi' su upisali 159 pobjeda, a Celtic je slavio 145 puta, dok je 96 utakmica završilo bez pobjednika. U Liga kupu su igrali 48 puta. Celtic ima 22 pobjede, Rangers 24, a samo dva susreta su završila neodlučeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo