NASTAVILA SE LIGA PRVAKA / Chelsea neporažen napustio Pariz, Šahtar izdržao napade Bayerna

Image
Foto: AP

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Paris Saint-Germain i Chelsea su na Parku Prinčeva odigrali 1-1, dok su Šahtar i Bayern odigrali bez golova

17.2.2015.
22:40
AP
VOYO logo

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Paris Saint-Germain i Chelsea su na Parku Prinčeva odigrali 1-1.

PSG je bolje otvorio utakmicu i prvu priliku imao je u 11. minuti kada je EdisonCavani ubacio u kazneni prostor, a BlaiseMatuidi dobro pucao glavom, ali je ThibaoutCourtois bio spreman. PSG je u nastavku imao još dvije izgledne prilike, no belgijski vratar je odlično reagirao na udarce ZlatanaIbrahimovića u 13. i Cavanija u 33. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti u prvih 45 minuta nisu pokazivali previše želje za igru prema naprijed, no ipak su postigli pogodak u 36. minuti. Bio je to i jedini udarac 'Bluesa' prema vratima francuskog prvaka u prvom dijelu. Zanimljivo, u akciji su sudjelovali braniči Chelsea. JohnTerry je ubacio pred gol, GaryCahill je petom produljio loptu, a BranislavIvanović glavom svladao SalvatoreaSirigua.

PSG je u drugom dijelu zaigrao odlučnije i takva igra se isplatila već u 55. minuti kada je Cavani izjednačio. Matuidi je sjajno ubacio, a Urugvajac zabio glavom svoj šesti pogodak u Ligi prvaka ove sezone. Četiri minute kasnije PSG je mogao i do vodstva. Ibrahimović je sjajno probio englesku obranu i pucao, no Courtois je odlično obranio. Na odbijanac je natrčao Lavezzi i opalio, no lopta je pogodila Azpilicuetu ispred praznog gola. U 66. minuti je zaprijetio i DavidLuiz, no 'jedinica' Bluesa je ponovo bila na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda i najbolju priliku na utakmici imao je Cavani u 81. minuti, no pucao je pored gola. Urugvajac je sam sebi složio priliku, no nije najbolje reagirao. U sudačkoj nadoknadi zaprijetio je i Ibrahimović, no sjajni Courtois je još jednom obranio.

PSG je ovom utakmicom produžio niz bez domaćeg poraza u Europi na 33 utakmice. PSG i Chelsea su međusobno igrali i prije godinu dana, ali u četvrtfinalu. PSG je u Pariz slavio 3-1, dok je Chelsea u Londonu dobio 2-0 i zbog više golova u gostima prošao dalje. Ključni gol je zabio DembaBa u 87. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu večeri u Lavovu Šahtar i Bayern odigrali su bez golova.

Bila je to utakmica gotovo bez šansi, u kojoj su favorizirani Bavarci uputili dva udarca u okvir vrata, a igrači Šahtara samo jedan. S ovim rezultatom mogu biti zadovoljne obje momčadi, Šahtar nije izgubio, a Bayern će u Muenchenu za dva tjedna biti veliki favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrlo slabom prvom poluvremenu najbolju priliku je propustio Mueller u 31. minuti kada je njegov udarac iz blizine otišao iznad grede. U drugom dijelu se nastavila "uspavanka" sve do 65. minute kada je igrač Bayerna XabiAlonso u svom stotom nastupu u Ligi prvaka neoprezno dobio drugi žuti karton zbog prekršaja na AlexomTeixeirom. Unatoč brojčanoj prednosti Šahtar nije uspio priprijetiti najboljem vrataru svijeta Manuelu Neueru, dok se Bayern orijentirao uglavnom na obranu.

Hrvatski reprezentativac DarijoSrna odigrao je cijeli susret za Šahtar i dobio žuti karton u 39. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj se igrao u Lavovu jer je Šahtar u svojevrsnom izgnanstvu izvan svojeg Donjecka, kojeg drže proruski separatisti.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo