malo nade za topnike / Leverkusen srušio Atletico, Monaco razbio Arsenal u Londonu

U prvim susretima osmine finala Lige prvaka Bayer Leverkusen je doma s 1-0 pobijedio aktualnog europskog doprvaka Atletico Madrid, dok je Monaco na Emiratesu razbio Arsenal s velikih 3-1.

25.2.2015.
22:38
VOYO logo

Domaći igrači dominirali su travnjakom u prvom poluvremenu, a angažiraniji pristup donio im je i dvije lijepe prilike u prvih pola sata, a oba je puta prema gostujućim vratima pucao Emir Spahić. Prvi njegov pokušaj u 13. minuti nakon pogreške Atleticova vratara Moye s gol-linije izbacio je Mandžukić, dok je u 26. minuti Spahić odapeo sa 25 metara i zatresao mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

Atletico se tek u završnici prvog poluvremena oslobodio pritiska i dva putza opasno zaprijetio, no oba je puta odlično reagirao domaći vratar Leno. U 39. minuti Leno je u posljednji trenutak "skinuo" loptu s glave Griezmannu, da bi u sudačkoj nadoknadi obranio atraktivan pokušaj Tiaga sa 10-ak metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada za bolju igru Bayera stigla je u 57. minuti kada je Hakan Calhanoglu snažnim i preciznim udarcem zatresao mrežu Atletica. Karim Bellarabi je sjajnom varkom iz igre izbacio Godina, a zatim petom gurnuo loptu prema natrčalom Calhanogluu koji je odlično reagirao.

Nakon primljenog pogotka trener gostiju Simeone u igru je uveo trećeg napadača, Mandžukiću i Griezmannu je pridodao Torresa, ali ta izmjena nije donijela željeni učinak. Atletico nije bio ništa opasniji po domaća vrata, a Bayer je opasno prijetio povećanjem vodstva iz protunapada. Švicarski reprezentativac Josip Drmić u 74. je minuti bio sebičan u jednoj izglednoj situaciji, te je Moya lako ukrotio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayeru je posao u očuvanju prednosti dodatno olakšan u 77. minuti kada je zbog neopreznog starta drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Tiago.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Topnicima ostaje malo nade 

Iznenađujuće visoku pobjedu u Londonu ostvarili su igrači Monaca. 

Arsenal je već u 1. minuti imao sjajnu priliku koju je upropastio Wellbeck udarcem iznad vrata, a potom su "topnici" imali još nekoliko poluprigoda. No, unatoč inicijativi Engleza, poveo je Monaco u 38. minuti i to poprilično sretno. Veznjak Geoffrey Kondogbia opalio je s 25 metara, a lopta je pogodila kapetana Arsenala Mertesckera i prevarila vratara Ospinu. Bio je to i jedini šut u okvir vrata uopće u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku drugog dijela Francuzi su postigli i drugi pogodak i šokirali Emirates. Bila je to klasični protunapad u kojem je Martial pronašao veterana Berbatova, koji je s pet metara lako postigao zgoditak. U 58. minuti Giroud je sam na pet metara, ali prebacuje Subašića, pa je francuski napadač nakon ove akcije zamijenjen.

U 62. minuti Martial je mogao povećati vodstvo Monaca, no njegov udarac brani Ospina, a Subašić je u 65. minuti također obranio pokušaj Wallcota, da bi potom Wellbeck u čistoj situaciji pogodio ležećeg Wallcota umjesto prazne mreže. U prvoj minuti sudačke nadoknade Oxlade-Chamberlain je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora svladao Subašića, no u zadnjim trenucima susreta Carasco je iz kontre opet svladao Ospinu za konačnih 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić je bio izvrstan na vratima Monaca, koji je u sedam utakmica Lige prvaka ove sezone primio samo dva pogotka.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo