senzacija u dubaiju / Ćorić: 'Ovo je zasigurno jedna od najvećih pobjeda moje karijere!'

Image
Foto: AP Images

Hrvatski je tenisač čak triput slomio servis Britanca u prvom setu te još jednom, za vodstvo 4-2 u drugom setu.

26.2.2015.
15:54
AP Images
VOYO logo

Senzacionalnu pobjedu ostvario je Borna Ćorić u prvom četvrtfinalnom dvoboju ATP turnira serije 500 u Dubaiju svladavši finalista ovogodišnjeg Australian Opena i 3. tenisača svijeta, Britanca Andyja Murrayja sa 6-1, 6-3.

Hrvatskom Davis Cup reprezentativcu ovo je drugo polufinale na ATP turnirima, nakon što je isti uspjeh ostvario prije četiri mjeseca na turniru serije 500 u Baselu, gdje je u četvrtfinalu nadigrao Španjolca Rafaela Nadala. 18-godišnji Zagrepčanin ovom je pobjedom postao upravo poput Španjolca, jer je prvi tinejdžer poslije Rafaela Nadala koji se probio do polufinala ATP turnira u Dubaiju.

Ćorić je taktički sjajno odigrao dvoboj u kojem aktualnom olimpijskom pobjedniku iz Londona 2012. i osvajaču Grand Slam naslova na US Openu i Wimbledonu, nije dopustio ni jednu break-loptu, izgubivši svega pet poena na servisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski je tenisač čak triput slomio servis Britanca u prvom setu te još jednom, za vodstvo 4-2 u drugom setu.

Borna je bio iznimno strpljiv i u dugačkim je izmjenama čekao na neforsirane pogreške Murrayja, koji ih je napravio čak 27 u prvom setu i ukupno 55 u cijelom meču. Ćorić ih je imao svega 21.

U polufinalu turnira u Dubaiju Ćorić će u petak igrati protiv boljeg iz dvoboja Švicarca Rogera Federera i Francuza Richarda Gasqueta, koji je na rasporedu tijekom poslijepodneva.

Ćorić: 'Ovo je zasigurno jedna od mojih najvećih pobjeda!

Postao je tako 18-godišnji Zagrepčanin prvi tinejdžer poslije Rafaela Nadala koji se probio do polufinala ATP turnira u Dubaiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je zasigurno jedna od mojih najvećih pobjeda", izjavio je Ćorić i pojasnio taktiku kojom je slomio ovogodišnjeg finalista Australian Opena.

"Samo sam želio održavati visoku razinu igre, što duže držati loptu u igri, a to sam činio jako dobro. I odlično sam se kretao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je kao 19-godišnjak osvojio naslov u Dubaiju 2006., a upravo je preko Španjolca u Baselu prošle godine Ćorić došao do polufinala turnira u Baselu, što mu je donijelo naslov najmlađeg člana Top 100 društva na kraju prošle sezone.

"Još uvijek imam problema kad igram protiv najboljih igrača i kad oni igraju dobro. Protiv njih uvijek moram biti u idealnom izdanju, a ako sam na 100 posto svog fizičkog i mentalnog potencijala, onda vjerujem da se mogu nositi i s najboljima", rekao je Ćorić koji je prije dvije godine u Davis Cup dvoboju u Umagu u tri seta izgubio od Murrayja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegov sadašnji renking pokazuje da je od tada jako napredovao. Donosi odlične odluke na terenu. Sad je i snažniji, ima i bolji servis. Danas nije mnogo griješio. Igrao je vrlo dobro i dobro se kretao", pohvalio je Murray svog suparnika i dodao da je "previše žurio i sam napravio previše pogrešaka".

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo