ništa od senzacije / Federer slomio Ćorića: 'Potpuno me nadigrao'

Image
Foto: AP Images

U prvom gemu meča Ćorić je imao priliku za 'break', ali Federer se je izvukao, a potom je oduzeo servis hrvatskom igraču i poveo 3-0

27.2.2015.
15:55
AP Images
VOYO logo

Hrvatski tenisač 18-godišnji Borna Ćorić, koji je u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju svladao trećeg tenisača svijeta Andyja Murrayja, u petak je u polufinalu poražen od nauspješnijeg tenisača u povijesti Švicarca Rogera Federera sa 2-6, 1-6 nakon 57 minuta igre.

U prvom gemu meča Ćorić je imao priliku za "break", ali Federer se je izvukao, a potom je oduzeo servis hrvatskom igraču i poveo 3-0. Ćorić uspijeva vratiti izgubljeni servis, ali Federer sa dva nova "breaka" dobija prvi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Ćorić više nije pronašao način kako ozbiljnije zaprijetiti Federeru, koji u svojoj kolekciji ima 17 grand slam turnira. No, mladi hrvatski tenisač svejedno ima puno razloga za zadovoljstvo nastupom u Dubaiju.

U turnir je ušao kao "sretni gubitnik", a dan ranije priredio je veliko iznenađenje pobijedivši finalista ovogodišnjeg Australian Opena Britanca Andyja Murrayja 6-1, 6-3, čime je po drugi puta u karijeri ušao u polufinale na ATP turnirima. Isti uspjeh ostvario je prije četiri mjeseca na turniru u Baselu, gdje je u četvrtfinalu nadigrao Španjolca Rafaela Nadala, osvajača 14 grand slam naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već jučer sam se malo fizički mučio, ali me nosio adrenalin tako da sam danas bio prilično umoran. No, to nije opravdanje za poraz. Federer me je potpuno nadigrao, bez sam bez šanse", izjavio je Ćorić, a zatim se osvrnuo na svoj cjelokupni nastup u Dubaiju gdje je prvo u nedjelju izgubio od nepoznatog Francuza Fabricea Martina u posljednjem kolu kvalifikacija da bi dobio novu priliku kao "lucky loser" zbog odustajanja Nijemca Philippa Kohlschreibera i stigao do polufinala deklasiravši pritom trećeg igrača svijeta, Britanca Andyja Murraya sa 6-1, 6-3.

"Nakon što sam u nedjelju u zadnjem kolu kvalifikacija odigrao svoj najlošiji meč u zadnjih godinu dana, samo sam želio otići doma malo se odmoriti, a onda mi se otvorila nova prilika. I u 1. kolu glavnog turnira sam bio blizu poraza, a u 2. pogotovo jer sam gubio 4-1 u trećem setu s duplim 'breakom' da bi protiv Murraya odigrao stvarno odličan meč i dobio ga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi lijepo već sljedećeg tjedna u Kraljevu zaokružiti 'Veliku četvorku', ali ako i ne dođe do mog susreta s Đokovićem tamo, on će se dogoditi prije ili kasnije", zaključio je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo