istinski egzekutor / Nitko u povijesti Bundeslige nije zabijao kao Bas Dost

Image
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL

Dost je ove sezone zabio 13 golova pri čemu devet u zadnja četiri ligaška gola. Ukupno je na terenu proveo 819 minuta što je prosjek od jednog pogotka svake 63 minute.

3.3.2015.
16:51
nph/NordPhoto/PIXSELL
VOYO logo

Napadač njemačkog bundesligaša Wolfsburga, Nizozemac Bas Dost, ima najbolji učinak u povijesti Bundeslige - postiže gol svake 63 minute provedene na travnjaku.

Dost je ove sezone zabio 13 golova pri čemu devet u zadnja četiri ligaška gola. Ukupno je na terenu proveo 819 minuta što je prosjek od jednog pogotka svake 63 minute. Do sada je rekord držao Claudio Pizzaro, koji je prošle sezone za Bayern postigao 10 golova za 683 minute, točnije jedan pogodak svakih 68 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dost je trenutačno treći strijelac lige. Ispred njega su veznjak Bayerna Arjen Robben sa 17 golova, te napadač Eintrachta Alexander Meier sa 16 pogodaka. Sjajni Nizozemac je ove sezone u svim natjecanjima u 19 nastupa zabio 16 golova.

"Protiv Werdera smo tri puta gubili, no nismo gubili nadu. U prvom poluvremenu nisam zabio pogodak, no u nastavku sam dva puta tresao suparničku mrežu. Nikad nisam gubio vjeru," kazao je 25-godišnji nizozemski napadač nakon utakmice koju je Wolfsburg dobio 5-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo