uvjerljiva pobjeda sacramenta / Atlanta prva osigurala doigravanje, LeBron sredio Boston

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvarili su Sacramento Kingsi koji su sa 124-86 ponizili New York Knickse u njihovom Madison Square Gardenu

4.3.2015.
10:50
VOYO logo

Košarkaši Atlante svladali su na svom parketu Houston sa 104-96 i na taj način postali prva NBA momčad u ovoj sezoni koja je osigurala nastup u doigravanju.

Momčad u čijem se stručnom stožeru nalazi bivši hrvatski izbornik Neven Spahija do 48. ovosezonske pobjede stigla je nadoknadivši 18 poena zaostatka iz druge četvrtine. Hawksi su na poluvremenu zaostajali 14 koševa za Rocketsima koji su igrali bez najboljeg strijelca NBA lige Jamesa Hardena. On je izdržavao kaznu od jedne utakmice koja mu je izrečena zbog udarca u prepone LeBrona Jamesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč Hardenovom izostanku, Houston je predvođen Jasonom Terryjem (21 koš) i Terrenceom Jonesom (18 koševa) u posljednju četvrtinu ušao s devet koševa prednosti, ali nisu izdržali. Terry i Jones ostali su bez ubačaja u završnih 12 minuta u kojima je Atlanta nadigrala Houston s 32-15. Hawkse su predvodili Jeff Teague s 25 koševa i šest asistencija, Al Horford je ubacio 18 poena, a Paul Millsap završio dvoboj sa 16 koševa i 14 skokova.

"Najvažnije je bilo kad smo zaključali obranu. To nas je dovelo u poziciju da možemo pobijediti", izjavio je Al Horford nakon dvoboja u kojem je vodeća NBA momčad u drugom poluvremenu primila samo 37 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenađenje večeri priredila je Utah Jazz slavljem u Memphisu (93-82). Igrači Jazza u drugom su poluvremenu pogodili 64 % šuteva iz igre i iskoristili izostanak Zacha Randolpha koji je dvoboj propustio zbog bolesti, baš kao i pričuvni razigravač Grizzliesa, Slovenac Beno Udrih. Gordon Hayward i Derrick Favors ubacili su po 21 koš svaki, a francuski reprezentativac Rudy Gobert dobio je dvoboj s Marcom Gasolom. Gobert je završio dvoboj s 15 poena i 24 skoka, što mu je novi osobni rekord, dok je All-Star centar Memphisa postigao 17 koševa uz osam skokova i tri asistencije. Courtney Lee je s 18 poena bio najbolji strijelac domaće momčadi.

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvarili su Sacramento Kingsi koji su sa 124-86 ponizili New York Knickse u njihovom Madison Square Gardenu. Rudy Gay je ubacio 25 koševa za pobjednike, a DeMarcus Cousins završio s 22 poena i 10 skokova u dvoboju u kojem je Sacramento u 30. minuti imao čak 44 poena prednosti (92-48).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije toliko razočaravajuće što smo izgubili, već to što nismo pronašli način kako se suprotstaviti suparnicima", izjavio je trener Knicksa Derek Fisher nakon najuvjerljivijeg poraza momčadi koju vodi od ove sezone i koja se nalazi na dnu NBA ljestvice sa samo 12 pobjeda i 47 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Mirotić je ubacio 23 koša uz osam skokova, Pau Gasol imao 20 poena i 10 skokova, a Joakim Noah 14 koševa i 12 uhvaćenih lopti u pobjedi Chicaga 97-92 nad Washingtonom. Bullsi su dobili bitku u reketu i stigli do svoje 38. pobjede zadržavši se na vrhu Centralne divizije s jednim porazom manje od Clevelanda.

Cavaliersi su uvjerljivom pobjedom (110-79) nad Bostonom proslavili povratak Kyrieja Irvinga u momčad nakon što je zbog ozljede ramena propustio dvije utakmice. Irving je završio dvoboj s 18 koševa i pet asistencija. LeBron James je prevodio Cavse sa 27 poena te stigao do 21. mjesta ljestvice najboljih strijelaca NBA lige svih vremena. James je stigao do broja od 24.508 koševa i prestigao bivšeg suigrača iz ere u Miami Heatu Raya Allena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo