vratio se u klub / Divac postao dopredsjednik Sacramento Kingsa

Image
Foto: Facebook Sacramento Kings

Vlade Divac, bivši košarkaš Sacramento Kingsa, imenovan je za dopredsjednika ove NBA momčadi. Za jednog od svojih najbližih suradnika izabrao je vlasnika Kingsa, a to je Indijac Vivek Ranadive

4.3.2015.
11:37
Facebook Sacramento Kings
VOYO logo

Vlade Divac, bivši košarkaš Sacramento Kingsa, imenovan je u utorak za dopredsjednika ove NBA momčadi za košarkaške i klupske operacije, objavljeno je na službenom internetskom portalu kluba.

Divac je za jednog od svojih najbližih suradnika izabrao vlasnika Kingsa, a to je Indijac Vivek Ranadive, koji je za bivšu klupsku legendu ustvrdio kako ima "jedinstvenu perspektivu i globalnu prepoznatljivost koja će još više doprinijeti dizanju popularnosti momčadi u svijetu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni predsjednik Srpskog olimpijskog odbora s veseljem je prihvatio poziv za povratak u klub koji je 2009. godine umirovio dres s njegovim brojem 21.

"Velika mi je čast vratiti se u grad koji mi je toliko toga pružio. Često sam maštao o tome kako bih mogao pomoći klubu i našim navijačima u ostvarenju NBA sna i osvajanju najveće nagrade", izjavio je Divac prilikom predstavljanja u novoj ulozi u kojoj bi trebao biti i savjetnik za mlade europske igrače koje bi Kingsi mogli angažirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Divac je kao igrač u 16 NBA sezona provedenih u LA Lakersima, Charlotte Hornetsima i Sacramento Kingsima postao jedan od samo četvorice košarkaša koji su uspjeli ostvariti više od 13.000 poena, 9000 skokova, 3000 asistencija, 1200 ukradenih lopti i 1600 blokada. Osim njemu, to je još uspjelo Kareemu Abdul-Jabbaru, Hakeemu Olajuwonu i Kevinu Garnettu. Šest sezona koje je Divac proveo u Kingsima smatraju se najuspješnijim razdobljem u klupskoj povijesti, kad je momčad u sezoni 2001/02. uspjela ostvariti najbolji omjer u regularnom dijelu lige (61-21), ali je zaustavljena u sedmoj utakmici finala Zapadne konferencije od kasnijih prvaka LA Lakersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo