šuker ekskluzivno za RTL / 'Uđem li u izvršni odbor UEFA-e, hrvatski nogomet dobit će duplu moć'

Predsjednik HNS-a Davor Šuker vratio se sa službenog puta iz inozemstva tijekom kojeg je lobirao za svoj ulazak u izvršni odbor UEFA-e, što bi donijelo mnoge prednosti hrvatskom nogometu, a odmah po povratku, dao je ekskluzivni intervju RTL Televiziji

5.3.2015.
17:29
VOYO logo

Predsjednik HNS-a Davor Šuker vratio se sa službenog puta iz inozemstva tijekom kojeg je lobirao za svoj ulazak u izvršni odbor UEFA-e, što bi donijelo mnoge prednosti hrvatskom nogometu, a odmah po povratku, dao je ekskluzivni intervju RTL Televiziji. 

Predsjedniče, zanima nas sve. Kako teče vaše lobiranje za mjesto u izvršnom odboru UEFE? Gdje ste sve bili i gdje ćete još ići?

"Prvo putujem po regiji, što je i normalno, prvo se moram upoznati sa susjedima, s onima s kojima smo u suživotu. Moramo otkriti što muči nogomet na našem području i na čemu moramo poraditi da se stanje popravi. Nekad smo svi bili protivnici, ali danas se zajedno moramo ujediniti kako bi ostvarili naše ciljevi, a to su na prvom mjestu borba potiv huliganizma te sudjelovanje na najvećim natjecanjima poput Svjetskih i Europskih prvenstava", rekao je Šuker.

Što mislite, imate li šanse ući među sedam u izvršni odbor u EFE što bi bila velika stvar?

"Pa ne znam, za to treba još puno rada, već idući tjedan idem u Beograd, nakon toga vjerojatno u Budimpeštu i Španjolsku, čuo sam se s mnogo predsjednika i dobio mnogo podrške, uključujući i onu od mog bivšeg suigrača Dejana Savičevića, engleskog, španjolskog i švicarskog saveza. Ima ih mnogo, ali treba mi podrška od barem 54 saveza. Ipak, na kraju je najvažnije ono što je rekao aktivni predsjednik i moj dragi prijatelj Michel Platini, da želi aktivne bivše nogometaše."

Kakve bi beneficije imao hrvatski nogomet ukoliko se tako nešto ostvari?

"Čujte, to su sve ljudi koji žele boljitak nogometu općenito, no velika je stvar što bi time imali jedan glas u izvšnom odboru, moram reći da ću ja u tom slučaju i dalje biti predsjednik HNS-a, ali imat ćemo jednu duplu moć. Imali bismo taj jedan glas prema UEFA-i i FIFA-i i to je vrlo važno. Mogu reći da se nikad neću umoriti od pomaganja hrvatskom nogometu, djeci, mlađim kategorijama, ligi i svemu što ide uz to."

Dok vas nije bilo, velika je tema bila privatizacija Dinama. Je li to pravi put i jeste li možda zainteresirani za kupnju dionica?

"Haha, sad ste uhvatili malo nespretnog, moram reći da ne znam smijem li kao predsjednik HNS-a biti vlasnik dionica nekog kluba. Čujte, svaka pomoć klubu, bilo u obliku kupnje dresa, šala ili dionice je dobra stvar i ja im želim sve najbolje u tome. Ipak, smatram da je važno da svoj kolač u nogometu imaju i navijači, drago mi je vidjeti da se neke stvari kod nas pomiču na bolje, što vidimo na Dinamu i Rijeci. Nadam se da će i Hajduk to ubrzo shvatiti i da će ubrzo krenuti s ulaganjima, jer to je jedini put da osigura Europu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompletniji intervju pogledajte u video-prilogu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo