porto uništio basel / Umalo senzacija na Bernabeuu, Modrić se vratio nakon duge pauze

Luka Modrić vratio se nogometu poslije četveromjesečne pauze, a Real Madrid plasirao se u četvrtfinale Lige iako je izgubio od Schalkea na domaćem terenu 3-4

10.3.2015.
22:43
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić vratio se nogometu poslije četveromjesečne pauze, a njegov Real Madrid plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka iako je u utorak na svom stadionu izgubio od Schalkea sa 3-4 u uzvratu osmine finala. No, i minimalan poraz bio mu dovoljan za prolaz jer je u prvoj utakmici slavio sa 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli u 20. minuti, nakon brze akcije i ubačaja Barnette sa desnog boka, a strijelac je bio Christian Fuchs. Zasluženo vodstvo Schalkea, koji je bio puno bolja momčad od Reala, čije su igrače zbog slabe igre i nedovoljno angažmana izviždali domaći navijači. No, već pet minuta kasnije Real je poravnao. Korner je izveo Toni Kroos, a najviši u skoku bio je Cristiano Ronaldo, koji pogađa glavom za 1-1. Nakon toga Real je nakratko zagospodario terenom, ali u završnici poluvremena Schalke ponovno pokazuje zube.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 39. minuti Realov stoper Varane je neoprezno pokušao vratiti loptu vrataru Casillasu i umalo je to iskoristio Huntelaar, koji je u sljedećoj minuti prvo pogodio gredu, da bi u nastavku akcije, nakon udarca Meyera, odbijenu loptu pospremio u mrežu za novo vodstvo Schalkea. Ipak, u sudačkoj nadoknadi Real je ponovno izjednačio. Sa lijevog boka je ubacio Coentrao, a Ronaldo glavom trese mrežu za 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo cijelo drugo poluvrijeme činilo se da će Real bez problema kontrolirati utakmicu. Naime, u 53. minuti Benzema je nakon solo akcije pogodio za vodstvo Reala 3-2, a potom je 19-godišnji Leroy Sane u 57. minuti sa vrha 16-erca odlično naciljao za 3-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga ritam je pao i činilo se da će Real bez problema otići u četvrtfinale, ali u 84. minuti Huntelaar zabija za novo vodstvo Schalka, 4-3, i ponovno je "voda u ušima" igrača Reala. Njemački klub bio je na pragu nevjerojatnog podviga, trebao mu je još jedan gol za prolaz, ali je Casillas sa dvije obrane spasio "kraljeve". Prvo je u 87. minuti obranio udarac Sanea, a potom je u 90. zaustavio šut Hoewedesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je prošao u četvrtfinale, a nakon skoro četiri mjeseca pauze, zbog ozljede mišića, u momčad se vratio playmaker Luka Modrić. On je u igru ušao u 58. minuti, a njegov povratak Realovi navijači dočekali su ovacijama.

Ronaldo je nakon ove utakmice, u kojoj je dao dva gola, postao najbolji strijelac u povijesti europskih natjecanja sa 78 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL MADRID: Casillas, Arbeloa (Nacho, 83), Varane, Pepe, Coentrao (Marcelo, 58), Khedira (Modrić, 58), Kroos, Isco, Bale, Ronaldo, Benzema.

SCHALKE: Wellenreuther, Howedes, Matip, Nastasić, Barnetta (Uchida, 81), Neustadter, Hoeger (Goretzka, 57 , Meyer, Fuchs, Choupo-Moting (Sane, 29), Huntelaar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 0-1 Christian Fuchs (20), 1-1 Cristiano Ronaldo (25), 1-2 Huntelaar (40), 2-2 Cristiano Ronaldo (45+1), 3-2 Benzema (53), 3-3 Sane (57), 3-4 Huntelaar (84).

SUDAC: Damir Skomina (Slovenija)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STADION: Santiago Bernabeu

GLEDATELJA: 80.000

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Porta pobijedili su u uzvratu osmine finala na svom Dragau švicarski Basel s 4-0 (1-0) te s ukupnih 5-1 izborili nastup u četvrtfinalu Lige prvaka.

Iako su igrali bez svog kapetana i najboljeg strijelca, kolumbijskog reprezentativca Jacksona Martineza, nogometaši Porta bili su potpuno nadmoćni u uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka protiv Basela, što je konačan rezultat i zorno dočarao. Martineza je vrlo dobro zamijenio Kamerunac Aboubakar, jedan od četvorice Portovih strijelaca na utakmici na kojoj su igrači Julena Lopeteguija pokazali izrazitu preciznost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alžirski reprezentativac Yacine Brahimi u 14. minuti je razveselio navijače Porta idealno izvedenim slobodnim udarcem s ruba kaznenog prostora, koji je dosuđen zbog prekršaja Samuela nad Tellom. Brahimi je prebacio živi zid, a vratar Basela Tomaš Vaclik ostao je skamenjen promatrajući kako lopta ulazi u mrežu.

Samo minutu poslije Vaclik je opet bio na mukama kad ga je udarcem s četrdesetak metara umalo iznenadio Casemiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20. minuti Porto je ostao bez kapetana Danila koji je izvukao deblji kraj u sudaru sa svojim vratarom Fabianom. Obojica su trebali liječničku pomoć, nakon koje se Fabiano vratio u igru, a Danila je zamijenio Nizozemac Martins Indi.

Nogometaši Basela rijetko su dolazili u priliku zaprijetiti domaćem vrataru. Prvi je udarac tek u 32. minuti uputio kapetan Marco Streller, ali je bio neprecizan. U prvom poluvremenu nogometaši Basela samo su triput zapucali prema Portovim vratima; osim Strellera neprecizan je bio i Gashi u 44. minuti, a dvije minute prije Gonzalezov udarac po sredini gola Fabiano je lako zaustavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 33. minuti Vaclik je opet bio na iskušenju kad je odlično poluvolejem pucao Kamerunac Vincent Aboubakar, ali je lopta prošla uz lijevu vratnicu.

Domaća momčad idealno je otvorila i drugo poluvrijeme, kad je u 47. minuti Meksikanac Hector Herrera s lijeve strane, s vrha kaznenog prostora, odmjerenim udarcem pogodio suprotan kut Vaclikovih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 56. minuti vidjeli smo potez utakmice kod kojeg je gostujući vratar opet bio nemoćan. Sjajno je, s više od 25 metara, slobodan udarac izveo Casemiro i snažnim udarcem pogodio desni gornji kut za vodstvo Porta 3-0.

Točno 20 minuta trebalo je Portu za novi pogodak. Ono što nije uspio napraviti u 33. minuti, Aboubakar je učinio u 76. minuti. Vaclik se ispružio koliko je dugačak, ali nije uspio zaustaviti precizan i snažan udarac Kamerunca s 20-ak metara nakon solo prodora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja dvoboja Porto je još nekoliko puta zaprijetio gostujućem vrataru, a kolika je bila nemoć Basela najbolje je demonstrirao bivši argentinski reprezentativac, 36-godišnji veteran Walter Samuel koji je zbog udaranja suparnika bez lopte u prvoj minuti sudačkog vremena zaradio drugi žuti karton i isključenje.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo