trebaju prolaz / Arsenal u lovu na mjesto u povijesti: hoće li uspjeti misija protiv Subašića?

Image
Foto: Bradley Ormesher/News Syndication/PIXSELL

Arsenal u uzvratnom dvoboju u utorak mora učiniti nešto što do sada nije uspjelo niti jednom klubu u povijesti ovog natjecanja - proći dalje nakon poraza od dva razlike na domaćem terenu

16.3.2015.
13:32
Bradley Ormesher/News Syndication/PIXSELL
VOYO logo

Nakon neočekivanog trijumfa u Londonu (3-1), nogometaši Monaca korak su do prvog plasmana u četvrtfinale Lige prvaka u posljednjih 11 godina, dok Arsenal u uzvratnom dvoboju u utorak mora učiniti nešto što do sada nije uspjelo niti jednom klubu u povijesti ovog natjecanja - proći dalje nakon poraza od dva razlike na domaćem terenu.

Do sada su samo dvije momčadi u Ligi prvaka uspjele proći nakon što su izgubile prve utakmice na svom terenu. No, obje su izgubile s pogotkom razlike. Ajax je 1996. u Amsterdamu izgubio od Panathinaikosa 0-1, no u Ateni je slavio 3-0, dok je Inter 2011. u Milanu izgubio od Bayerna 0-1, a u Munchenu je pobijedio 3-2. Poraz od dva gola razlike na domaćem terenu nitko nije nadoknadio. Zanimljiv je podatak kako je Monaco posljednji put kod kuće u Europi izgubio s tri razlike prije 40 godina i to od Leeds Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem kako to neće uspjeti niti Arsenalu. Znam da neće biti lako," kazao je Monacov veznjak Joao Moutinho, dodavši: "Nitko nije vjerovao u nas, ali smo u Londonu odigrali sjajno. Zaslužili smo prolaz dalje.

Posljednji put Monaco je izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka 2004. godine kada je stigao do finala u kojem je izgubio od Porta. Tada je jedan od ključnih igrača Monacove momčadi bio hrvatski napadač Dado Pršo. Ovoga puta u jednoj od naslovnih uloga je vratar hrvatske vrste Danijel Subašić. U posljednjih 15 susreta u kojima je branio Subašić je primio svega tri gola, a ove sezone momčad iz Kneževine je u samo jednoj utakmici primila više od tri gola, protiv Bordeauxa (1-4) na početku sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi pogubno kada bi se opustili. Arsenal je preozbiljna momčad," dodao je stožerni igrač Monacove obrane Ricardo Carvalho. Monaco je posljednjih osam domaćih europskih utakmica bez poraza, a zadnji poraz na Louis II doživio je 2005. od PSV Eindhovena.

Utakmicu na stadionu Louis II obilježit će i povratak Arsena Wengera koji je vodio Monaco od 1987. do 1994. godine. Iz Kneževine je preselio u Japan gdje je jednu sezonu vodio Nagoya Grampus Eight, a od 1996. je za kormilom londonskih 'topnika'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Momčad je u uzlaznoj formi. Nakon poraza od Monaca ostvarili smo četiri uzastopne pobjede i postigli devet golova. Dečki su dobili dodatno samopouzdanje i usprkos minusu od dva gola vjerujemo u prolaz," poručio je Wenger.

Oba trenera imat će velikih briga oko sastava. Momčad iz Kneževina na listi ozlijeđenih igrača ima šest igrača, a Arsenal čak sedam. Kod domaćina sigurno neće nastupiti Andrea Raggi (koljeno), Tiemoue Bakayoko (tetiva koljena) i Lacina Traore (koljeno). Pod znakom pitanja su Yannick Ferreira-Carrasco koji ima problema s ozljedom gležnja, te Geoffrey Kondogbia kojeg muči bedreni mišić. Jeremy Toulalana je odradio suspenziju, ali i zaradio ozljedu bedrenog mišića pa i on 'visi'. Kod Arsenala 'out' su Mikel Arteta (gležanj), Abou Diaby (zadnja loža), Alex Oxlade-Chamberlain (tetiva) i Mathieu Debuchy (rame). Pod velikim znakom pitanja su i Gabriel zbog problema s tetivom, Tomaš Rosicky kojeg je oborila viroza, te Jack Wilshere zbog ozljede gležnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatni sastavi:

MONACO: Subašić - Abdennour, Kurzawa, Toure, Fabinho - Toulalan, Joao Moutinho, Kondogbia - Bernardo Silva, Martial - Berbatov

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ARSENAL: Ospina - Chambers, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Coquelin, Ramsey - Cazorla, Ozil, Sanchez - Giroud

Sudac: Svein Oddvar Moen (Norveška)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo