samouvjereni klopp / 'Možemo bolje, uvjeren sam da ćemo proći Juventus!'

Image
Foto: Hauke-Christian Dittrich/DPA/PIXSELL

Juventus je u prvom susretu na svom stadionu pobijedio 2-1, pa nas u srijedu na Westfalen stadionu vjerojatno čeka uzbudljivi uzvrat. Za obje momčadi prolaz u četvrtfinale značio bi puno

17.3.2015.
15:36
Hauke-Christian Dittrich/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka između Borussije Dortmund i Juventusa spada među najzanimljivije koji su na rasporedu ovog tjedna, ne samo zbog rezultata prve utakmice, već i podjednake igračke kvalitete.

Juventus je u prvom susretu na svom stadionu pobijedio 2-1, pa nas u srijedu na Westfalen stadionu vjerojatno čeka uzbudljivi uzvrat. Za obje momčadi prolaz u četvrtfinale značio bi puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako "Bianconeri" sigurno kroče prema četvrtom uzastopnom naslovu prvaka Italije, potreban im je dobar rezultat u Ligi prvaka da bi napredovali, odnosno sačuvali svog najtraženijeg igrača, francuskog veznjaka Paula Pogbu.

U "Schwarzgelben svijetu" Liga prvaka je također imperativ, jer situacija u Bundesligi ne daje im puno nade da će završiti među četiri najbolja kluba i tako izboriti nastup u Ligi prvaka i sljedeće sezone. Bez Lige prvaka teško će zadržati Gundogana, Mkhitaryana, Hummelsa, pa čak i najboljeg igrača Marca Reusa, koji je nedavno produžio ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia je zimsku pauzu dočekala na začelju Bundeslige, ali ligaško proljeće donijelo je više sunca, jer su u posljednjih šest prvenstvenih susreta upisali četiri pobjede i dva remija. No, u ta dva remija, protiv Hamburgera i Koelna, nisu uspjeli zabiti.

Trener Borussije karizmatični Juergen Klopp ipak je uvjeren da će njegovi igrači proći u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što smo u posljednje dvije utakmice odigrali 0-0 ne treba gledati negativno, barem smo vidjelo što ne funkcionira. Mi možemo bolje, a to smo i pokazali. Siguran sam da ćemo proći dalje, momci to mogu", izjavio je Klopp.

Napadač Pierre-Emerick Aubameyang istog je mišljenja: "Ponovno smo na pravom putu, odlični smo u polukontri i dobri u obrani, a najveća snaga su naši navijači koji su uvijek uz nas. Veza koja postoji između igrača i navijača je nešto posebno i ovdje ljudi doista žive za nogomet".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši njemački reprezentativni stoper Juergen Kohler, koji je igrao i za Juve, i za Borussiju, smatra da je najslabija karika u talijanskoj momčadi 37-godišnji vratar Gigi Buffon.

"Juventus dominira u Italiji, ali ima puno slabosti, posebice u obrani. Buffon je bio odličan golman, ali više to nije. U posljednje vrijeme sve više griješi. Marco Reus i Aubameyang u stanju su iskoristiti i najmanju grešku zadnjeg reda Juventusa. Borussia sigurno prolazi, bit će 3-1", izjavio je Kohler, koji je igrao u četvrtfinalnom susretu SP 1998. kada je Njemačka izgubila od Hrvatske 0-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo