barca se poigrala s prvacima / Rakitić zabio svoj prvi pogodak u Ligi prvaka

Ivan Rakitić je u 32. minuti zabio gol za Barcelonu te katalonski klub na poluvremenu vodi protiv Engleza

18.3.2015.
21:37
VOYO logo

Nogometaši Barcelone prošli su u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju na Nou Campu pobijedili Manchester City s 1-0 i s ukupnih 3-1 prošli među osam najboljih ekipa Staroga kontineta.

Pobjednički pogodak zabio je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, a u 78. minuti napadač Citya Sergio Aguero je promašio kazneni udarac. Rakitić je odigrao sjajnu utakmicu za Barcelonu i ovacijama tribina je ispraćen iz igre u 83. minuti. Barcelona je na ovoj utakmici promašila barem deset stopostotnih prilika, a City samo zahvaljujući svojem vrataru Joea Hartu nije doživio katastrofu u Kataloniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je od početka utakmice krenula odlučno, s ciljem da prolazak u četvrtfinale osigura već u prvom poluvremenu, no iz barem pet izrazitih prilika i dvije pogođene vratnice postigli su samo jedan zgoditak. Već u 6. minuti Neymar je pogodio vratnicu, a u 11. minuti Messi je sam ispred vratara Harta koji njegov udarac brani. Argentinski čarobnjak se iskupio u 31. minuti kada je sjajnim dodavanjem pronašao samog Rakitića, koji efektno prebacuje Harta i lobom donosi prednost Barci. U 40. minuti u velikoj je prilici Suarez, a tri minute kasnije i Urugvajac pogađa vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominacija Barcelone se nastavila i u drugom dijelu, u 48. minuti Jordi Alba je sam ispred Harta, koji se opet istakao obranom, a engleski vratar je obranio i šut Messija u nastavku akcije. U 63. minuti Suarez je ponovno neprecizan, a samo minutu kasnije Messi je ponovno sam ispred Harta i opet ga ne uspijeva svladati. Reviju promašaja nastavio je Neymar u 75. minuti, a tri minute kasnije Barca je mogla biti kažnjena. Pique je srušio Aguera, no argentinski napadač u dresu Citya nije uspio realizirati jedanaesterac, vratar Ter Stegen mu je pročitao šut. Suarez je u 87. minuti promašio dvije nevjerojatne prilike, prvu mu je obranio Hart, a potom je nakon odbijene lopte pogodio gredu. Apsolutni junak dvoboja Hart u 90. minuti je na nevjerojatan način obranio šut Messija s tri metra i još jednom ga spriječio da postigne rekordni 76 gol u Kupu i Ligi prvaka i odvoji se od Cristiana Ronalda na listi najboljih strijelaca svih vremena.

BARCELONA - MANCHESTER CITY 1-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Rakitić (31)

Promašeni penal: Aguero (78, City).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 84.000 gledatelja na stadionu Nou Camp sudio je Gianluca Rocchi iz Italije.

BARCELONA: Ter Stegen - Alves (Adriano, 90), Piqué, Mathieu, Alba - RAKITIĆ (Rafinha, 84), Mascherano, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MANCHESTER CITY: Hart - Sagna, Kompany, Demichelis, Kolarov - Fernandinho, Touré (Bony, 72) - Nasri (Navas, 46), Silva, Milner (Lampard, 87) - Agüero.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo