FIORENTINA RAZBILA ROMU / Tužan Bilićev oproštaj od Europske lige, Perišić bolji od Kovačića

Image
Foto: AP

Fiorentina je u Rimu svladala Romu s uvjerljivih 3-0, dok su Ukrajinci sredili Everton sa čak 5-2 te su sa 6-4 prošli dalje

19.3.2015.
23:00
AP
VOYO logo

Turski nogometni velikan Bešiktaš kojeg vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić ostao je bez plasmana u četvrtfinale Europske lige nakon što je u Istanbulu izgubio od Club Bruggea 1-3, nakon što su Belgijanci i u prvom susretu slavili 2-1.

Plasman u četvrtfinale izborili su i Fiorentina našeg Milana Badelja, Dynamo Kijev s Domagojem Vidom, Wolfsburg u čijim redovima igra Ivan Perišić, te Napoli, Sevilla i Zenit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bešiktaš je došao u vodstvo fanatastičnim pogotkom Ramona Motte u 48. minuti izazvavši euforiju pred 70.000 gledatelja na Ataturk stadionu. Brazilac je opalio iskosa s 30 metara ravno u gornji lijevi kut suparničkog gola. Bio je to rezultat koji je Bilića i društvo vodio dalje. No, Brugge se vratio u život 13 minuta kasnije kada je Tom De Sutter svladao Tolga Zengina. Bešiktaš se tada u potpunosti otvorio, što su gostujući igrači kaznili kontrama. Prva im nije uspjela, no druga jest. Potpuni preokret dogodio se u 80. minuti, a strijelac je bio Bolingoli-Mbombo. U samoj završnici utakmice Bolingoli-Mbombo je zabio i treći gol za Brugge. U sudačkoj nadoknadi Bešiktaš je ostao s igračem manje nakon što je isključen Olcay Sahan. Osim što je izborio plasman u četvrtfinale, Brugge je produžio niz bez poraza u Europi ove godine na 14 utakmica ostvarivši 11 pobjeda i tri remija.

Wolfsburg je plasman u četvrtfinale izborio s dvije pobjede protiv milanskog Intera. Nakon 3-1 iz prve utakmice, 'vukovi' su na San Siru slavili 2-1. Golove za njemačku momčad zabili su Daniel Caligiuri (24) i Niclas Bendtner (89), dok je strijelac za Inter bio Rodrigo Palacio (72).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Perišić je ušao u igru u 73. minuti umjesto strijelca Caligiurija, dok je Mateo Kovačić počeo utakmicu za Inter od prve minute no zamijenjen je u 55. minuti. Marcelo Brozović nema pravo nastupa jer je u Europskoj ligi igrao za Dinamo. Wolfsburg stigao do četvrtfinala prvi put nakon 2010. kada ih je u četvrtzavršnici zaustavio Fulham.

Fiorentina je u Rimu deklasirala Romu 3-0 nakon što je prvi susret u Firenzi završio 1-1. Fiorentina je nakon talijanskog kupa izbacila Romu i iz Europe. 'Viole' su već nakon 22 minute vodile 3-0 i razriješile sve dvojbe oko pitanja putnika u četvrtfinale. Strijelci su bili Gonzalo Rodriguez (9-11m), Marcos Alonso (18) i Jose Maria Basanta (22). Pobjeda Fiorentine je mogla biti i uvjerljivija, no Mohamed Salah je dva puta pogodio vratnicu. Očajno izdanje Rome zaokružio je Adem Ljajić koji je u 88. minuti isključen zbog dva žuta kartona. Milan Badelj je odlično odigrao svih 90 minuta za momčad iz Firenze koja je produžila niz bez poraza na europskim gostovanjima na 11 utakmica upisavši pritom osam pobjeda i tri neodlučena ishoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dynamo je u Kijevu u sjajnom dvoboju pobijedio Everton 5-2 nakon što je prvi susret završio pobjedom engleskog sastava 2-1. Ukrajinci su pogotkom Andrija Jarmolenka u 21. minuti udarcem s više od 25 metara. Everton je mogao izjednačiti četiri minute kasnije, no Ross Barkley je uzdrmao vratnicu. Ipak u 29. minuti je Romel Lukaku lijepim udarcem s 18 metara uzdrmao same rašlje Dynamova gola i izjednačio na 1-1. Novi gol vidjeli smo u 35. minuti kada je Lukasz Teodorczyk doveo Dynamo do novog vodstva, a dvije minute kasnije Miguel Veloso je zabio i treći gol za lidera ukrajinskog prvenstva. Oleh Gusev je u 56. minuti postigao pogodak za 4-1, a sjajnu večer ukrajinskog sastava zaokružio je Antunes nevjerojatnim golom u 76. minuti sa 30-tak metara. Tračak nade Evertonu je u 82. minuti donio Phil Jagielka, no do konca utakmice više nije bilo golova. Domagoj Vida nije nastupio za Dynamo.

Branitelj naslova Sevilla je u španjolskom obračunu pobijedio Villarreal 2-1 potvrdivši tako pobjedu 3-1 iz prve utakmice. Strijelci za Sevilli bili su Vicente Iborra (69) i Denis Suarez (83), a za goste Giovani dos Santos (74). Villarreal je od 77. minute igrao bez isključenog Baillyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torino je pobijedio Zenit 1-0, no ruski sastav ide dalje jer je u prvom susretu slavio 2-0. Gol za Torino zabio je Kamil Glik (90).

Napoli je u Moskvi rutinski odradio dvoboj protiv Dinama odigravši 0-0 što je bilo dovoljno za prolaz nakon pobjede 3-1 iz prve utakmice. Ivan Strinić nema pravo nastupa za Napoli u Europskoj ligi jer je već igrao u dresu Dnjipra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo