SP usred sezone / FIFA klubovima plaća 209 milijuna dolara da puste igrače u Rusiju i Katar

Image
Foto: AP Images

Prema sporazumu između FIFA-e i Udruge europskih klubova (ECA), klubovi će imati veći utjecaj na izradu međunarodnog kalendara, odnosno na raspored odigravanja reprezentativnih i klupskih utakmica

20.3.2015.
18:24
AP Images
VOYO logo

Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je kako će isplatiti po 209 milijuna dolara klubovima koji će pustiti svoje igrače u reprezentacije za nastup na svjetskim prvenstvima 2018. i 2022. godine.

Prema sporazumu između FIFA-e i Udruge europskih klubova (ECA), klubovi će imati veći utjecaj na izradu međunarodnog kalendara, odnosno na raspored odigravanja reprezentativnih i klupskih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"FIFA i ECA sa zadovoljstvom mogu objaviti proširenje suradnje, koja je po prvi put uspostavljena za SP 2010. godine. Ukupno će 209 milijuna dolara biti podijeljeno klubovima koji će pustiti svoje igrače na SP 2018. u Rusiji, a isti će iznos biti isplaćen i za Katar 2022", objavila je FIFA.

Za prošlogodišnje SP u Brazilu klubovi su od FIFA-e ukupno dobili 70 milijuna dolara kompenzacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osigurali smo pravo glasa za međunarodni kalendar, pa ćemo biti konzultirani za svaku promjenu. Također, klubovi će imati tri puta veću korist od svjetskih prvenstava nego dosad. To predstavlja novi korak naprijed za čitav klupski nogomet", objavila je ECA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo