šuker ekskluzivno / 'Ovo danas je bilo važno jer je FIFA iduća stepenica, idem uzdignutom glavom'

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker izabran je u novi Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) na kongresu koji se održava u Beču, a na toj će dužnosti biti sljedeće četiri godine. Ekskluzivno za RTL je ispričao što će to značiti za hrvatski nogomet

24.3.2015.
19:33
VOYO logo

Davor Šuker novi je član izvršnog odbora UEFA-e. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza tako je postao član nogometne vlade te jedan od najbližih suradnika predsjednika UEFA-e, Michela Platinija.

Sa Šukerom je ekskluzivno za RTL Danas u Beču razgovarao reporter Marko Vargek.

Davore, kako slavite?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emocije su, kad bih usporedio u nogometnom žargonu, kao kad odigraš jednu dobru utakmicu i pobijediš, odneseš važna tri boda.

Jeste li se već vidjeli sa Michelom Platinijem?

Jesam, imamo taj nogometni rječnik i možemo pomoći nogometu. Treba puno demokracije, puno problema ima u nogometu, ali ima i lijepih stvari. Najvažnije da UEFA nije ovisna, da ima jedno najljepše takmičenje, a to je Liga prvaka, Europa liga i da svi žele ući. Mi iz manjih saveza moramo maksimalno podržati Platinija jer nam je dao velike šanse. A isto tako, vrijeme leti, i za pet godina ona ulaganja koja je jedan klub imao ove godine, to će Barcelona, Real, Arsenal, pojesti u trenutku. I baš zbog toga moramo cijeniti naše glasove, naše grupe i zajednički raditi.

Kakav je vaš program? Kakve su vaše ideje? Rekla mi je vaša kolegica iz ureda, Ivančica Sudac, da imate puno ideja. Možete nam otkriti?

Neću govoriti o UEFA-i, ali mogu o FIFA-i. Htio bih da u nekim dijelovima Europe bude više FIFA-inih ureda, za jug, za naš jugoistok, za našu regiju. Znači, ima puno toga gdje se nogomet može popraviti.    

Planirate li u FIFA-u, kada ovako govorimo?

Zato je ovo danas bilo važno jer u budućnosti je i ta stepenica. Treba ići polako, ponizno, sa uzdignutom glavom i ne bojati se ničega. Nogomet se igra i na našim terenima i zato moramo popraviti našu infrastrukturu i tražiti pomoć od svih.

Da li to znači bolja infrastruktura kroz koju godinu?

Sigurno, moramo izvlačiti iz europske zajednice, iz UEFA-e, FIFA-e, te sve projekte. Hrvatski nogometni savez ima super zaposlenike koji rade vrijedno, i zbog toga nas cijene. Vjerujte mi da nas cijene vani i da mole boga kad bi oni mogli imati uspjeh, od deset velikih natjecanja, da imaju osam.

Hoćete se imati vremena sada baviti i sa domaćim problemima?

Pa bitno je da predsjednik ima moć. Što se događalo do sada, ljudi su ušli u izvršni odbor, odmah bi se povukli iz svog saveza i ne bi imali duplu moć. Baš zbog toga moramo raditi na regiji, na našoj ligi, na klubu i na našoj infrastrukturi. Bez toga, uvijek ćemo biti, neću reći drugi razred jer je ružno reći, ali moramo se boriti za našu infrastrukturu da kad dođe jedna velika ekipa u Hrvatsku, da se pamti ne samo po nekim lošim stvarima. Moramo vidjeti da nogomet ide dalje i baš zbog toga moramo ući u taj vlak.       

Cijeli intervju pogledajte u video prilogu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo