netsi nadigrali konkurenta / Spursi 'razbili' Oklahomu, Rudež odličan u pobjedi Indiane

Image
Foto: AP Images

Damjan Rudež u pobjedi svoje momčadi sudjelovao je sa 11 koševa (šut iz igre 4-9, trica 3-7), te sa po jednim skokom i asistencijom za 20 minuta provedenih na parketu

26.3.2015.
10:22
AP Images
VOYO logo

Košarkaši Indiana Pacersa prekinuli su niz od šest uzastopnih poraza u NBA ligi svladavši kao gosti Washington Wizardse sa 103-101, a hrvatski reprezentativac Damjan Rudež u pobjedi svoje momčadi sudjelovao je sa 11 koševa (šut iz igre 4-9, trica 3-7), te sa po jednim skokom i asistencijom za 20 minuta provedenih na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrlo zanimljivoj utakmici pobjedu Pacersima donio je George Hill koji je 2.7 sekundi prije kraja pogodio polaganje za prednost svoje momčadi od 103-101. U preostalom vremenu Rasual Butler je pokušao tricom s centra donijeti pobjedu Wizardsima, ali je pogodio samo vrh table. Usto što je postigao pobjednički koš, Hill je sveukupno odigrao sjajnu utakmicu sa 29 koševa, 9 asistencija i 7 skokova za Pacerse, dok Wizardsima nije bilo dovoljno niti 34 poena Johna Walla. Indiani su se "poklopili" i ostali rezultati u srijedu navečer, pa su sada poravnati s Boston Celticsima na diobi osmog mjesta u Istočnoj konferenciji, oba sastava imaju omjer pobjeda i poraza 31-40, dok je Washington peti na Istoku s omjerom 40-32.

Pobjedu su ostvarili i Brooklyn Netsi koji su kao gosti sa 91-88 nadigrali izravnog konkurenta za doigravanje na Istoku Charlotte Hornetse, a hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović nije se istaknuo u redovima Netsa. On je za 25 minuta provedenih na parketu postigao tek 4 koša (šut iz igre 2-6, trica 0-2) uz 4 skoka. No, vrhunsku partiju odigrao je centar Netsa Brook Lopez koji je bio igrač utakmice sa 34 poena i 10 skokova, dok su po 23 koša za Hornetse ubacili Al Jefferson i Gerald Henderson. Brooklyn je 9.7 sekundi prije kraja poveo sa 91-86 i izgledalo je da ima osiguranu pobjedu, ali nakon što je Kemba Walker smanjio na 91-88, Lopez i Deron Williams su se spetljali prilikom izvođenja lopte ispod svog obruča, te su ponudili domaćima šansu da tricom izbore produžetak. No, i Hornetsi su loše izveli loptu i ostali bez prilike za šut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvim raspletom i Brooklyn i Charlotte su stigli na omjer 30-40, odnosno imaju pobjedu manje uz utakmicu manje od Bostona i Indiane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston Celticsi imali su priliku izdvojiti se na osmom mjestu Istoka, ali su ju propustili 86-93 domaćim porazom od Miami Heata, koji je time zadržao sedmo mjesto na Istoku sa 33-38. Miami je u trećoj četvrtini imao i 22 koša prednosti (78-56), no Boston je u posljednjoj minuti smanjio na šest razlike (89-83) i imao šut za tricu kojom bi smanjio na samo tri razlike, ali nakon tog promašaja više nije dobio priliku za preokret. Goran Dragić (22) bio je najefikasniji u sastavu Heata, a Jae Crowder (16) kod Celticsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvaci San Antonio Spursi svladali su na svom terenu Oklahoma City Thunder s visokih 130-91 postigavši najveći broj poena ove sezone. Kod Spursa napad je funkcionirao sjajno, a najučinkovitiji su bili Francuzi Tony Parker (21) i Boris Diaw (19), dok su Thunder predvodili Enes Kanter (16, 10 skokova) i Russell Westbrook (16). Usprkos porazu, Thunder je ostao osmi na Zapadu s omjerom 41-31, odnosno s tri pobjede više od devetih Phoenix Sunsa (38-34), te četiri od desetih New Orleans Pelicansa (37-34) koji su u srijedu doživjeli domaće poraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phoenix je uvelike umanjio svoje izglede za plasman u doigravanje iznenađujućim 99-108 porazom od Sacramento Kingsa koji se nalaze pri dnu lige. DeMarcus Cousins (24, 11 skokova) bio je najbolji kod Kingsa, a Markieff Morris kod Sunsa.

Pelicansi su izgubili na svom terenu od Houston Rocketsa sa 93-95, a kod Rocketsa se u toj utakmici na parket vratio centar Dwight Howard koji je propustio posljednjih 26 utakmica zbog ozljede koljena. Howard je u svom povratku ubacio četiri poena uz sedam skokova, a Rocketse je do nove pobjede vodio James Harden (25, 10 asistencija). Pelicanse poraza nisu uspjeli spasiti niti odlični Tyreke Evans (28) i Anthony Davis (24, 14 skokova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći sastav Istoka Atlanta Hawksi prekinuli su niz od tri poraza zaredom 95-83 gostujućim uspjehom protiv Orlando Magica. Do pobjede su Hawksi stigli preokretom u posljednjoj četvrtini koju su dobili sa 27-12. Paul Millsap (25, 11 skokova) bio je prvo ime Hawksa, a Elfrid Payton (19) Magica.

U izravnom dvoboju za treće mjesto na Istoku Chicago Bullsi su kao gosti svladali Toronto Raptorse sa 116-103, no usprkos porazu Raptorsi su postali četvrta momčad s Istoka, te ukupno šesta u NBA ligi koja je osigurala nastup u doigravanju ove sezone. Toronto je u posljednju četvrtinu ušao s prednosti od 82-77, ali Bullsi su u posljednjih 12 minuta imali čak 75 posto šuta iz igre, te su na kraju ostvarili sigurnu pobjedu. Jimmy Butler (23) i Pau Gasol (18) predvodili su Bullse, a Greivis Vasquez (22) i DeMar DeRozan (20) Raptorse. Chicago se ovom pobjedom učvrstio na trećem mjestu Istoka sa 44-29, dok je Toronto četvrti sa 42-30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju momčadi koje drže druga mjesta u svojim konferencijama Cleveland Cavaliersi su kao gosti uvjerljivo svladali Memphis Grizzliese sa 111-89, a imali su i 29 pogodaka prednosti. Kyrie Irving (24) predvodio je Cavse, a Marc Gasol (18) Grizzliese.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo