intervju s bilićem / 'Hrvatska je bila više od posla, to je bilo nešto sasvim osobno'

Image
Foto: Youtube

Slaven Bilić je je priznao kako mu je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vođenje hrvatske reprezentacije bio apsolutno najvažniji posao

27.3.2015.
16:15
Youtube
VOYO logo

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije i moskovskog Lokomotiva i sadašnji trener turskog Bešiktaša Slaven Bilić dao je veliki intervju za Televiziju BiH, u kojem je između ostalog, progovorio i o vremenima kada je sjedio na klupi reprezentacije

Slaven se sa svojim Bešiktašom trenutno nalazi na drugoj poziciji turske Superlige, s bodom zaostatka za Galatasarayom, no iako ima odličnu sezonu, često u njegovom smjeru dolaze brojne kritike, posebice nakon ispadanja u osmini finala Europske lige te nakon poraza od rivala Fenerbahcea u posljednjem kolu turskog prvenstva.

"Jednom mi je urednik The Suna rekao da grade i pumpaju nečiji lik samo da ga kasnije mogu što jače nagaziti. Ničija svijeća nije do zore gorila, ne znam jel' to bosanska izreka ili naša. Čovjek ne smije biti opterećen time, moj ugovor je moja sljedeća utakmica", rekao je Bilić.

Iako se navijači još uvijek nadaju kako bi im Bilić nakon dugog niza godina ponovno mogao donijeti naslov, Bilić je svjestan težine tog zadatka, kao i slabosti svoje momčadi.

"Ovo je Bešiktaš i one igrače koje želimo ne možemo imati. Tko ne bi htio Džeku, Pjanića ili Spahića. Kako je izvanrednu utakmicu odigrao, i ne samo ovu posljednju", rekao je Bilić, a zatim nastavio o izgledima reprezentacije BiH za plasman na Euro u Francuskoj.

"Još je sve otvoreno, ako se Turci nadaju uz ovako loš start u grupi, mora se nadati i BiH. Sigurno to može. Bio Safet ili Meho, trebaju svi pogurati da bi se reprezentacija plasirala", rekao je.

I na kraju, priznao je i Bilić, kako mu je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, vođenje hrvatske reprezentacije bio apsolutno najvažniji posao.

"Hrvatska je bila više od posla. Mislim da je tako svakome tko radi za svoju zemlju. Možda Skandinavci nešto filozofiraju, ali mislim da je to više nekakva legenda, da gledaju to samo kao biznis. Ništa ne može biti dobro ako se radi bez emocija i ako ti taj posao ne znači. Već sam rekao, i ponovit ću, da bez obzira što budućnost nosi, ništa se nikad neće moći mjeriti s Hrvatskom. To je bilo apsolutno osobno. To nisi samo ti, to je sve, to su mama, brat, žena, prijatelji. Sve to jasno ima svoje pluseve i minuse", zaključio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo